Hramul bisericii 'Sfantul Mare Mucenic Mina' din Cluj-Napoca

Credinciosii din parohia Sfantul Mare Mucenic Mina din Cluj-Napoca si-au sarbatorit duminica, 11 noiembrie, patronul spiritual.

Ei au participat inca de sambata seara la slujbele din ajun, iar ieri Sfanta Liturghie arhiereasca a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

In cadrul cuvantului de invatatura PS Vasile a vorbit credinciosilor, despre Sf. Mare mucenic Mina si despre ajutorul dat acestora.

"Sub protectia spirituala a Sfantului Mare Mucenic Mina ati reusit sa inchegati cu adevarat o parohie, care mai mult decat eforturile pe care le-ati facut pentru ridicarea acestei bisericute din lemn si pe care le veti face in continuare pentru biserica din zid va stimula ridicarea bisericii sufletesti pentru ca orice participare la o realizare importanta a bisericii duhovnicesti cum este ridicarea unui edificiu bisericesc creaza deasemenea aceasta comuniune care se realizeaza prin punerea amprentei Sfantului pe care il avem ca patron. Cunoastem viata Sfantului Mina si mai ales din minunile pe care el le-a savarsit cu darul si cu puterea Dumnezeiasca, care l-a facut atat de cunoscut in lumea ortodoxa si nu numai pentru ca sfintii au ajuns la aceasta suprema implinire a umanului, ce creaza o comuniune a sfintilor implinind si dupa mutarea la cele vesnice voia lui Dumnezeu si daruind oamenilor ajutorul lor dupa nevoile pe care le au si cu care vin inaintea sfintilor pe care Dumnezeu i-a lasat pentru ca sa ii rugam sa fie mereu in ajutorul nostru".

Dupa terminarea sfintei liturghii preotii si credinciosii in frunte cu PS episcop Vasile au mers in procesiune pana la locul unde se va construi noua biserica din zid.

Aici Preasfintia sa a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie a noului locas de cult inchinat tot Sfantului Mare Mucenic Mina.

La finalul slujbei PS Vasile a evidentiat ca noul locas de cult va avea menirea de a spori lucrarea liturgica, pastorala si misionara a bisericii: "Prin incredintarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei s-a sfintit piatra de temelie a bisericii care urmeaza sa se construiasca, de fapt a carui constructie déjà a inceput prin aceasta lucrare duhovniceasca si care are menirea de a spori lucrarea euharistica, liturgica, pastorala, misionara si culturala pe care Biserica o savarseste din incredintarea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, dar si lucrarea filantropica, ce iata in vremurile noastre este din ce in ce mai evidenta".

Parohia Sfantul Mina este una dintre cele mai noi din Cluj-Napoca.

A fost infiintata in anul 2008 pentru a deservi cartierul Buna Ziua, ce a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare imobiliara si demografica.

Un an mai tarziu a fost ridicata aici o biserica din lemn.

Anul trecut a fost amenjat un centru pentru activitati culturale cu tinerii unde se tin orele de pictura, dar si cateheze.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Noiembrie 2012

Vizualizari: 1006

Voteaza:

Hramul bisericii 'Sfantul Mare Mucenic Mina' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE