Hramul capelei Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Cluj

Capela Spitalului Clinic Județean de urgență din Cluj-Napoca și-a serbat sâmbătă, 18 octombrie 2014 hramul, întrucât locașul de cult este ocrotit de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, pomenit în această zi de Biserica Ortodoxă.

Cu acest prilej, în locașul de cult de pe strada Victor Babeș, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Au participat la Sfânta Liturghie Arhierească cadre medicale, precum și conducerea spitalului, dar și mulți bolnavi ce sunt internați aici.

În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre viața Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, ocrotitorul acestui sfânt locaș, punctând câteva din calitățile sale.

„Sfântul Luca a fost un credincios luminat, profund, sensibil și legat cu tot sufletul de Domnul Iisus Hristos. Pe de o parte avea credință puternică, pe de altă parte era un filantrop, era medic fără de arginți ce a dat îngrijire tuturor celor ce aveau nevoie, inclusiv Sfântul Apostol Pavel, de aceea îl pomenește în Epistola către Coloseni pe „doctorul iubit”, pe Sfântul Luca. Era un om care îți iubea semenii. De fapt nu făcea altceva decât să urmeze Domnului său, Domnului Iisus Hristos, tămăduind toată boala și neputința în popor”.

La finalul cuvântului său Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a rugat pe Domnul Iisus Hristos, ca prin rugăciunile Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, să aducă multă mângâiere și tămăduire celor ce sunt în acest spital, iar părintelui Ioan Cosma să-i dea putere ca celor întristați, celor necăjiți să le aducă mângâiere sufletească.

Capela a fost amenajată odată cu ridicarea spitalului, însă a fost închisă în timpul regimului comunist și redeschisă după 1990, după cum a declarat Pr. Ioan Cosma, preot misionar la Spitalul Județean din Cluj.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Octombrie 2014

Vizualizari: 1026

Voteaza:

Hramul capelei Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE