Hramul Catedralei Episcopale 'Sf. Ierarh Nicolae' din Deva

Marti, 6 decembrie, cand Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Catedrala Episcopala din Deva isi sarbatoreste hramul.

La invitatia PS Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, arhiereul nostru, Parintele Episcop Nicodim va participa la hramul Catedralei Episcopale "Sf. Ierarh Nicolae" din Deva. Manifestarile au debutat de luni, 5 decembrie, de la ora 16:00, cu Slujba Vecerniei unita cu Litia. De la ora 17:30, a avut loc un concert de colinde sustinut de Corul Preotesc “Sacerdotes”, al Episcopiei Devei si Hunedoarei, urmat de la ora 18:00 de o procesiune cu sfinte moaste, in jurul Catedralei Episcopale din Deva.

In procesiune a fost purtata racla cu moastele mai multor sfinti si o particica din Lemnul Sfintei Cruci, precum si o copie dupa icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula.

Marti, 6 decembrie, in ziua de praznuire a Sf. Ierarh Nicolae, la Catedrala Episcopala din Deva, va fi savarsita Sfanta Liturghie de un sobor de arhierei, din care va face parte si Parintele Episcop Nicodim. Raspunsurile la strana vor fi date de o parte a corului Kinonia al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Manifestarile dedicate hramului Catedralei Episcopale din Deva se vor incheia cu un concert de colinde sustinut de Corala Catedralei Episcopale “Sf. Ierarh Nicolae” din Deva.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.

23 August 2012

Vizualizari: 813

Voteaza:

Hramul Catedralei Episcopale 'Sf. Ierarh Nicolae' din Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE