Hramul Centrului de ingrijiri paliative 'Sf. Nectarie' din Cluj-Napoca

Astazi, 9 noiembrie 2013, Biserica Ortodoxa a facut pomenirea Sf. Ier.

Nectarie Taumaturgul. Cu acest prilej Centrul de ingrijiri paliative ”Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca si-a sarbatorit ocrotitorul spiritual. Hramul centrului a fost serbat prin oficierea Sf. Liturghii de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu PS Vasile Somesanul. Din sobor au facut parte: pr. protos. Visarion Pasca, duhovnicul Manastirii ”Acoperamantul Maicii Domnului” de la Floresti, pr. arhim. Teofil Tia, duhovnicul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, pr. Petru Ilea, pr. Dan Hognogi si altii. La slujba au luat parte cadre medicale,angajati si beneficiari ai centrului, profesori universitari, oficialitati locale si invitati speciali. Sf. Liturghie a fost urmata de o slujba de Te Deum.

In cuvantul adresat celor prezenti, PS Vasile a adus multumiri tuturor celor implicati in buna desfasurare a activitatilor centrului si a vorbit despre menirea acestuia: “Cei care intr-o forma sau alta am contribuit la ridicarea acestui asezamant, toti cei care din mila Lui Dumnezeu si din chemarea Lui indeplinesc o ascultare, o misiune, o lucrare in acest asezamant in folosul bolnavilor care sunt internati aici, intru nadejdea usurarii suferintelor lor trupesti si sufletesti, este o lucrare importanta, care ne sensibilizeaza pe toti si cei care suntem sanatosi dar si pe cei bolnavi. Avem bucuria sa marturisim ca la ideea infiintarii acestui asezamant, inca de la inceput au raspuns ierarhii acestei Arhiepiscopii dar si autoritatile administrative si medicale de la toate nivelurile, local, judetean si guvernamental. ”

In semn de pretuire fata de ajutorul acordat, PS Vasile a daruit diplome celor care s-au implicat in edificarea si functionarea Centrul de ingrijiri paliative “Sf. Nectarie”.

Centrul de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie din Cluj-Napoca a fost ridicat de Arhiepiscopia Clujului si se adreseaza pacientilor bolnavi de cancer. Centrul a fost construit, dotat si mobilat intre anii 2010-2012 si a fost sfintit pe 9 noiembrie 2012 de IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Acesta dispune in prezent de 10 saloane cu 20 de paturi, un centru de zi, un ambulator, o capela, precum si o farmacie si o sala de kinetoterapie. In acest centru, serviciile de ingrijiri paliative sunt acordate gratuit de o echipa interdisciplinara, specializata, formata din medici, farmacist, preot, asistenti medicali, psiholog, asistent social, infirmiere si voluntari.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

09 Noiembrie 2013

Vizualizari: 384

Voteaza:

Hramul Centrului de ingrijiri paliative 'Sf. Nectarie' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE