Hramul Manastirii Bran

Pelerini din mai multe locuri ale tarii au venit in numar mare la Manastirea Bran, judetul Brasov, pentru a sarbatori hramul asezamantului alaturi de obstea monahala, soborul slujitor si credinciosii din localitatile apropiate. Asezamantul monahal cu hramul “Soborul Sfintilor Apostoli” si-a sarbatorit hramul cu o zi inainte, chiar la praznicul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, cand Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a venit la manastirea din muntii ce inconjoara tinutul Branului pentru a oficia Sfanta Liturghie si a-i binecuvanta pe vietuitori si credinciosi.

Sfanta Liturghie
a fost oficiata pe o scena amenajata langa biserica de lemn a manastirii, participand multimi de credinciosi care s-au legat sufleteste de asezamantul monahal si vin adesea aici pentru a se ruga, pentru a primi binecuvantarea cereasca si pentru a se bucura de frumusetile imprejurimilor. Alaturi de credinciosi, la Sfanta Liturghie s-au aflat maicile de la manastire, precum si alte monahii de la asezamintele monahale din Arhiepiscopia Sibiului. In soborul slujitor au facut parte stareti si duhovnici de la manastiri ale Arhiepiscopiei Sibiului si ale altor eparhii, precum si preoti din Brasov si localitati apropiate de schit. In cadrul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurentiu l-a hirotonit diacon pe teologul Dan Obancea.

In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit mai intai despre Evanghelia Duminicii a 3-a dupa Rusalii, in care ni se prezinta modul in care trebuie sa depasim grijile lumesti pentru a ne apropia mai mult de cele duhovnicesti. In continuarea cuvantului de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit despre Sfintii Apostoli Petru si Pavel, despre viata si chemarea lor de a fi urmatori ai Mantuitorului Hristos si marturisitori ai Lui in lume.

La final, protosinghelul Policarp Stoian, duhovnicul Manastirii Bran le-a multumit ierarhului, preotilor si tuturor credinciosilor pentru participarea la hramul din acest an. Credinciosii au avut posibilitatea sa se inchine la capul Sfantului Andrei Saguna, adus intr-o racla de la Catedrala mitropolitana din Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

01 Iulie 2014

Vizualizari: 563

Voteaza:

Hramul Manastirii Bran 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE