Hramul Manastirii Nocrich din judetul Sibiu

Credinciosii din toate localitatile de pe Valea Hartibaciului, judetul Sibiu, s-au adunat, cu mic cu mare, miercuri, 8 septembrie, la hramul singurului asezamant monahal din zona inchinat Nasterii Maicii Domnului, Manastirea Nocrich, informeaza Radio TRINITAS. Anul acesta, marea sarbatoare care deschide anul bisericesc a fost marcata prin prezenta Inaltpreasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. Inaltpreasfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi in paraclisul de vara al Manastirii.

"Manastirea are in constructie o noua Biserica. Am slujit la Altarul de vara cu binecuvantarea lui Dumnezeu si cu ocrotirea Maicii Preacurate, intr-o atmosfera extraordinara ca vara.

Dar credinta acestor oameni din imprejurimi si nu numai, chiar si din departari, a fost canalizata, a fost atrasa de lucrarea duhovniceasca si pastoral-misionara pe care o realizeaza vietuitoarele acestei Sfinte Manastiri. De aceea, multumim Bunului Dumnezeu pentru ca ne-a invrednicit sa fim impreuna la slujire aici cu parintele staret de la Manastirea Sambata care este si exarh cultural al nostru si cu alti parinti stareti monahi si cu preotii din imprejurimi pentru ca cinstirea pe care o aducem Maicii Preacurate sa fie spre folosul nostru”, a declarat Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Manastirea Nocrich - Hartibaci a luat fiinta in anul 1990, pe locul unui asezamant monahal distrus de generalul Bukow. Piatra de temelie a manastirii a fost pusa si sfintita in 1991 de Inaltpreasfintitul Serafim, pe atunci Episcop al Arhiepiscopiei Sibiului. Este un obicei ca in ziua hramului credinciosii din zona si nu numai sa vina la Sfanta Manastire pentru a participa la Sfanta Liturghie.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

09 Septembrie 2010

Vizualizari: 925

Voteaza:

Hramul Manastirii Nocrich din judetul Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE