Hramul Manastirii Radu Voda

Biserica Ortodoxă prăznuit pe 20 iunie 2016, Sfânta Treime: pe Dumnezeu Cel Unul în fiinţă şi întreit în Persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Această sărbătoare este şi hramul bisericii Mănăstirii Radu Vodă din Capitală.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată, în lăcaşul de cult, de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de clerici format din ostenitorii aşezământului monahal, informează site-ul oficial al Mănăstirii Radu Vodă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat semnificația acestei importante sărbători.

Preasfințitul Părinte Episcop Timotei a subliniat faptul că Sfânta Treime nu este cinstită doar astăzi, ci este într-o permanentă prăznuire, fiind în atenția zilnică a Bisericii, Ea fiind taina și fundamentul credinței ortodoxe. Preasfânta Treime este amintită în toate rugăciunile Bisericii, fie că acestea sunt rugăciuni personale, fie că sunt rugăciuni colective, fie că sunt Sfinte Taine sau Sfânta Liturghie.

Episcopul vicar al Arhiepiscopului Bucureștilor i-a îndemnat pe toți credincioșii ortodocși să participe la sfintele slujbe pentru a înțelege Taina Preasfintei Treimi, informează Radio TRINITAS.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a mai spus că prin smerenie și prin lectură putem pătrunde în această mare taină.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a hirotonit diacon pe seama Parohiei Pantelimon II, Protoieria Sector II Capitală, pe tânărul teolog Daniel Novac.

Mănăstirea Radu Vodă a fost ctitorită de Voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina, pentru a mulţumi lui Dumnezeu că i-a dăruit victoria în lupta pe care a dat-o pe aceste locuri Împotriva lui Vintilă-Vornicul şi Dumbravă-Vornicul.

Gheorghe Anghel
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

21 Iunie 2016

Vizualizari: 92

Voteaza:

Hramul Manastirii Radu Voda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE