Hramul Manastirii Radu Voda din Capitala

Manastirea Radu-Voda din Capitala isi va sarbatori marti, 9 noiembrie, in ziua de praznuire a Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul, hramul. Lacasul de cult este cunoscut si pentru ca aici se pastreaza moastele Sfantului Nectarie, informeaza TRINITAS TV.

"Manastirea se gaseste intr-un moment de sarbatoare intrucat se apropie praznuirea celui de al doilea ocrotitor al sau, Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina, Facatorul de minuni din ale carui sfinte moaste pastram si noi aici un fragment", a spus Arhim. Policarp Chitulescu de la Manastirea Radu Voda.

Credinciosii se pot inchina la sfintele moaste al Sfantului Ierarh Nectarie asezate intr-un baldachin special amenajat in apropierea clopotnitei."Sfintele Sale Moaste au fost asezate spre inchinare intr-un baldachin special amenajat si ele vor ramane aici pana miercuri, 9 noiembrie, seara sau pana in momentul in care se vor inchina ultimii credinciosi", a mai adaugat Arhim. Policarp Chitulescu.

Manastirea a fost ridicata de bunicul domnitorului Radu Voda, Alexandru al II-lea Mircea Voievod. In biserica asezamantului monahal isi are locul de veci si unul dintre patriarhii Romaniei, vrednicul de pomenire Justinian Marina.

Sursa: basilica.ro

 

.

09 Noiembrie 2010

Vizualizari: 658

Voteaza:

Hramul Manastirii Radu Voda din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE