Hramul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului

Cu prilejul praznicului Bunavestiri, 25 martie, este sarbatorit hramul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului, care este totodata cel de-al doilea hram al Catedralei – cel dintai hram al acesteia fiind Adormirea Maicii Domnului. Astfel, in perioada 23-25 martie, vor fi organizate o serie de manifestari liturgice si cultural-religioase.

In acest an, vor participa la hramul Mitropoliei Clujului, alaturi de IPS Arhiepiscopul si Mitropolitul Andrei, urmatorii invitati: PS Efrem, Episcop de Seleucia si PS Evlogie, episcopul de Adrianopol si totodata Staret al celebrei Manastiri Rila din Bulgaria.

Soborul de ierarhi va vizita manastirea Nicula si va oficia seara, de la ora 18, slujba Vecerniei in biserica Sfintii Trei Ierarhi din Bistrita.

Duminica, 24 martie, IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia Sfanta Liturghie impreuna cu ierarhii invitati din Patriarhia Antiohiei si a Bulgariei, in biserica Sfantul Nicolae din Prundu Bargaului. Seara, soborul de ierarhi va fi prezent Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, unde va fi oficiata, de la ora 18, Slujba Privegherii.

Luni, 25 martie, in ziua praznicului Buneivestiri, hramul Mitropoliei Clujului, soborul de ierarhi va savarsi Sfanta Liturghie, de la ora 10, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. Va participa un sobor de mai mulţi ierarhi, din care va face parte IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, PS Efrem, Episcop de Seleucia, PS Evlogie, episcop de Adrianopol, IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Petroniu, episcopul Salajului, PS episcop Vasile Somesanul si PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Sarbatoarea se va incheia cu oficierea unei slujbe de sfintire a Crucii de pe cupola capelei noului Sediu al Facultaţii de Teologie Ortodoxa din municipiul Cluj-Napoca.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

08 Martie 2013

Vizualizari: 229

Voteaza:

Hramul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului 1.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE