Hramul paraclisului istoric din Resedinta Patriarhala

Între locaşurile de cult care şi-au sărbătorit ieri hramul se numără şi paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Reşedinţa Patriarhală.

În ajunul sărbătorii, marţi, 13 octombrie, arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, în prezenţa maicilor din obştea Mănăstirii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” - Reşedinţa Patriarhală, iar a doua zi, miercuri, 14 octombrie, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de protosinghelul Lucian Bujor, slujitor la paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale.

Paraclisul istoric din ansamblul Reşedinţei Patriarhale a fost construit în acelaşi timp cu Catedrala Patriarhală, fiindcă în secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea era tradiţia ca mănăstirile mari să aibă în incinta lor câte un paraclis. Din anul 2008, locaşul de cult a fost restaurat şi consolidat prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi resfinţit în data de 22 iulie 2011. În paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale se află o raclă în care se păstrează un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Diac. Ştefan Sfarghie
Sursa:ziarullumina.ro
 

.

15 Octombrie 2015

Vizualizari: 99

Voteaza:

Hramul paraclisului istoric din Resedinta Patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE