Hramul parohiei clujene Sfantul Apostol si Evanghelist Matei

Vineri, 16 noiembrie 2012, credinciosii ortodocsi de pe str. Mehedinti isi vor cinsti patronul spiritual, pe Sfantul Apostol si Evanghelist Matei.Bucuria praznuirii hramului din acest an este sporita de prezenta IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, care va oficia pentru prima data in aceasta parohie Sfanta Liturghie impreuna cu un sobor de preoti, ieromonahi si diaconi.

Programul liturgic va incepe joi seara, de la ora 18.00, cand se va oficia Vecernia cu Litie si slujba Utreniei, avandu-l invitat pe parintele Samuel Cristea, duhovnicul manastirii nou reinfiintate „Sfanta Elisabeta”. Tot acum se va oficia si Sfanta Taina a Spovedaniei, urmand ca cei care vor primi dezlegarea de la duhovnic sa se poata impartasi la Sf. Liturghie in ziua hramului. Vineri dimineata de la ora 9.00 se va citi acatistul Sf. Ap. si Ev. Matei, la ora 9.30 va fi intampinat si primit dupa randuiala IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, iar de la ora 10.00 se va oficia Sfanta Liturghie. Vor fi prezenti la Sfanta Liturghie si elevi de la Colegiul “Edmond Nicolau” si Scoala” Liviu Rebreanu” insotiti de dascali si de directorii acestor institutii cu care biserica are relatii deosebite. Sunt asteptati sa participe toti enoriasii acestei parohii dar si toti acei crestini dreptmaritori care au evlavie si vor sa-l cinsteasca in mod deosebit pe Sf. Ap. si Ev. Matei, cu atat mai mult cu cat aceasta biserica este singura din eparhia noastra inchinata celui care a fost Apostol, autorul primei Evanghelii din canonul Noului Testament si martir al lui Hristos.

Potrivit pr. paroh Marian Andreica, parohia «Sfantul Apostol si Evanghelist Matei» a fost infiintata in anul 2001, iar in toamna anului 2002, la 16 noiembrie, a fost sfintita piatra de temelie a noii biserici. In anul 2003, in Sambata Patimilor, P.S. Vasile Somesanul a binecuvantat biserica de lemn in care se oficiaza si in prezent sfintele slujbe. In 2005 a fost inceput si finalizat demisolul noii biserici, a carei constructie este ridicata astazi pana la baza turlelor.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

15 Noiembrie 2012

Vizualizari: 303

Voteaza:

Hramul parohiei clujene Sfantul Apostol si Evanghelist Matei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul apostol matei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE