Ierarhi in rugaciune, la 'Schitu Frumoasa'

Peste o mie de credinciosi au participat in ziua de pomenire a Sf. Atanasie Atonitul la slujba de hram de la biserica din comuna Balcani Marginea, Judetul Bacau, singura biserica din Eparhia Romanului si Bacaului ce poarta numele Sfantului din Muntele Athos.Infruntand temperatura destul de ridicata, peste o mie de credinciosi au participat in ziua de pomenire a Sf. Atanasie Atonitul la slujba de hram de la biserica din comuna Balcani Marginea, Judetul Bacau, singura biserica din Eparhia Romanului si Bacaului ce poarta numele Sfantului din Muntele Athos.

Frumoasa biserica de lemn din parohia ”Schitu Frumoasa”, protopopiatul Moinesti, al carei ocrotitor este Sf. Atanasie a fost construita la initiativa parintelui Nicolae Pantea si a fost sfintita in anul 2008 de catre Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului si Presfintitul Sebastian al Episcopiei Slatinei si Romanatilor.

Ziua hramului acestei biserici aduna in rugaciune, an de an, crestini si slujitori ai sfintelor altare care au evlavie fata de sfintii Bisericii si fata de acest sfant, in mod special. Devenita deja o traditie, la invitatia Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, Sfanta Liturghie arhiereasca a fost oficiata de catre distinsi ierahi ai Ortodoxiei romanesti. Anul acesta, la acest eveniment liturgic si duhovnicesc, au fost prezenti Preasfintitul Sebastian al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, Preasfintitul Gurie al Episcopiei Devei si Hunedoarei, Preasfintitul Macarie al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, Preasfintitul Andrei Fagarasanu al Episcopiei Sibiului si Preasfintitul Ioachim Bacauanul al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, carora li s-a adaugat un sobor de preoti si diaconi din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, Preasfintitul Sebastian al Episcopiei Slatinei si Romanatilor a evidentiat istoria vietii acestui mare sfant nascut in deceniul al II-lea al secolului al X-lea, la Trapezunt, precum si viata pe care acesta a trait-o in Muntele Atos si efortul sau neobosit de reorganizare a vietii duhovnicesti athonite prin innoirile aduse de el si cuprinse in asa numitul ”Kanonikon”, pastrate pana astazi in Sfantul Munte. De asemenea, in cuvantul sau, ierarhul a evidentiat virtutile ce au caracterizat viata sfantului si a indemnat pe cei prezenti sa-i urmeze exemplul.

Dupa ce preoti si credinciosi s-au impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos, cei prezenti au avut ocazia de a se inchina si la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului adusa aici in mod special pentru acest eveniment din Ucraina. Raspunsurile la strana au fost date de corala ”Filomelos” de la Onesti dirijata de precucernicul parinte Cautis Petrica. La final, un moment deosebit al acestei intalniri de suflet in rugaciune liturgica euharistica la hramul bisericii l-a constituit oferirea a peste o mie de pachete cu hrana pelerinilor veniti aici atat din Eparhie Romanului, cat si din alte zone ale tarii.

Sursa: epr.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Iulie 2014

Vizualizari: 161

Voteaza:

Ierarhi in rugaciune, la 'Schitu Frumoasa' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE