Ieromonahul Nicodim Stoica - un slujitor bland si curat cu inima

Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la inmormantarea ieromonahului Nicodim Stoica, duhovnicul Manastirii Pissiota din jud. Prahova - 07.12.2010:

Cu durere in suflet, am aflat in ajunul praznuirii Sfantului Ierarh Nicolae despre incetarea din viata a parintelui ieromonah Nicodim Stoica, duhovnicul Manastirii Pissiota, din jud. Prahova.

Parintele ieromonah Nicodim s-a nascut in anul 1958, in loc. Dragoiesti, Jud. Ilfov, avand ca parinti pe Victor si Voica Stoica. Dupa ce a absolvit Școala generala si Școala profesionala, a urmat cursurile Seminarului teologic de la Manastirea Radu Voda, din Bucuresti, pe care l-a absolvit in anul 2007.

A intrat in viata monahala la Manastirea Caldarusani, din jud. Ilfov, unde a fost inchinoviat si tuns in monahism, iar in anul 1993 s-a transferat la Manastirea Comana, din jud. Giurgiu, unde a fost hirotonit preot si duhovnic. Problemele de sanatate l-au obligat ca in anul 1999 sa se interneze la Spitalul Munposan, din Bucuresti. Aici a slujit ca preot la capela spitalului pana in anul 2000. In anul 2000 a fost numit duhovnic la Manastirea Pissiota, din jud. Prahova, unde a activat pana in prezent (2010), cand Domnul l-a chemat la El, in data de 5 decembrie 2010.

Desi suferind, din cauza unor boli, parintele Nicodim a fost un ziditor de suflete si a renascut pe multi la viata duhovniceasca in Hristos, prin predicile si sfaturile sale parintesti. A plecat din aceasta viata cu nadejdea ca Domnul Hristos il va primi in Imparatia Sa, pentru ca toata viata si-a inchinat-o slujirii lui Dumnezeu si oamenilor. Locul de veci, unde parintele Nicodim va astepta Invierea de obste, se afla langa biserica Manastirii Pissiota, pe care a slujit-o cu drag vreme de un deceniu.

Maicile din obstea Manastirii Pissiota, dar si numerosii credinciosi care trec pragul acestei manastiri, vor purta in suflete chipul bland al parintelui Nicodim care nu supara pe nimeni, ci avea un cuvant bun pentru fiecare.

Rugam pe Hristos-Domnul, Cel Inviat din morti, sa aseze in corturile dreptilor si in ceata cuviosilor sufletul parintelui Nicodim Stoica de la Manastirea Pissiota – un slujitor bland si curat cu inima.

Vesnica lui pomenire din neam in neam!

+ Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane
Sursa: basilica.ro

07 Decembrie 2010

Vizualizari: 707

Voteaza:

Ieromonahul Nicodim Stoica - un slujitor bland si curat cu inima 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • oancea alinaPostat la 2010-12-07 13:32

    nu pot sa spun ce simt acum,e gol, in sufletul meu s-a asternut o noapte adanca.a fost si va ramane in inima mea de-a pururi.sub ochii dansului am crescut si alaturi de dansul l-am cunoscut pe Dumnezeu.ii multumesc pentru tot si astept sa il reintalnesc cat de curand!:(

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE