In Episcopia Severinului a fost lansat proiectul strategic POSDRU “Spune stop inactivitatii!”

Joi, 31 iulie 2014, la sala “Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului si Strehaiei a avut loc conferinta de lansare a proiectului strategic POSDRU “Spune stop inactivitatii!”, ce va fi implementat de Fundatia Solidaritate si Speranta Iasi, in parteneriat cu institutia religioasa mehedinteana, Asociatia “Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare” si Asociatia “Filantropia” Oradea.

PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, prezent la eveniment, a deschis conferinta cu un cuvant de binecuvantare. Preasfintia Sa a aratat cat de importanta este asistenta si consilierea de care vor beneficia aproape 1000 de romani prin proiectul de fata.

Consilierul Sectorului Cercetare-Dezvoltare al Episcopiei Severinului si coordonatorul proiectului, Pr. George Daniel Achim, a prezentat participantilor la conferinta parametrii in care se vor derula activitatile finantate din fonduri europene.

Parintele Achim a facut precizarea ca, dupa eforturi indelungate, Episcopia Severinului si Strehaiei este prima structura a Bisericii Ortodoxe Romane acreditata in consilierea somerilor.

La conferinta a luat parte si Claudiu Carjeu, reprezentant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Mehedinti, care a expus punctul de vedere al institutiei:
“Ne bucuram ca Biserica se implica in ajutorarea somerilor, asa cum o facem si AJOFM. Judetul Mehedinti este un judet sarac, cu un numar mare de someri. Prin implementarea proiectului de fata cred ca se va imbunatati nivelul de ocupare si persoanele vor fi consiliate intr-un mod profesional.”

Rolul si importanta consilierii si informarii profesionale a somerilor de lunga durata si a persoanelor inactive la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost prezentate de catre Savescu Anca Hortenzia si Zaharia Dora, consilieri orientare profesionala.

Proiectul “Spune stop inactivitatii!” se va desfasura pe o perioada de 18 luni si va urmari imbunatatirea nivelului de informare si consiliere profesionala individuala si de grup, in functie de specificul grupului tinta, respectand egalitatea de gen, sanse si respectul diversitatii pentru un numar de 968 de persoane, din care 288 de someri de lunga durata si 680 de persoane inactive din regiunile Nord-Est, Sud-Vest si Nord-Vest, precum si imbunatatirea nivelului de cunostinte profesionale teoretice si practice in domenii cerute de piata muncii pentru 882 de persoane din grupul tinta.

In regiunea Sud-Vest Oltenia (judetele Mehedinti, Gorj si Olt), unde isi va desfasura activitatea Episcopia Severinului si Strehaiei, se vor organiza 15 grupe pentru constientizarea resurselor, calitatilor, abilitatilor persoanelor din grupul tinta, consiliere in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca si prezentarea la interviuri. De aceste servicii vor beneficia un numar de 210 persoane din grupul tinta.

Se vor organiza cursuri de Formare Profesionala Continua (initiere, calificare) pentru ocupatiile: lucrator in alimentatie, lucrator social, lucrator in turism, operator introducere, prelucrare si validare date pentru un numar de 196 persoane din grupul tinta.

Proiectul “Spune stop inactivitatii!”, POSDRU 125/5.1/S/131155 se incadreaza in Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.1 “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Bugetul total al proiectului este 7.148.000 RON, din care 7.005.040 RON reprezinta asistenta financiara a Uniunii Europene, iar este 142.960 RON este contributia Fundatiei Solidaritate si Speranta Iasi.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

 

.

01 August 2014

Vizualizari: 177

Voteaza:

In Episcopia Severinului a fost lansat proiectul strategic POSDRU “Spune stop inactivitatii!” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE