In Memoriam BARTOLOMEU ANANIA

"Sfintii Trei Ierahi: Vasile, Grigorie si Ioan" sunt patronii scolilor teologice din Patriarhia Romana.

Festivitatile organizate vineri, 27 ianuarie, cu ocazia sarbatoririi hramului Seminarului si Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, vor sta sub semnul implinirii unui an de la trecerea la Domnul a Mitropolitului Bartolomeu Anania.Programul festiv va incepe de la ora 18.00, in Aula "Nicolae Ivan" a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Piata Avram Iancu nr. 18, si va cuprinde: un cuvant introductiv al pr. prof. dr. Vasile Stanciu; prelegerea "Doina in spiritualitatea si orataia muzicala populara romaneasca" sustinuta de prof. Gelu Furdui; un moment muzical in interpretatrea Corului de Camera "Psalmodia Transylvanica", solisti - pr.dr. Gavril Varva, arhid. Claudiu Grama, prof. Marioara Lese; cuvantul parintelui decan - pr. prof. dr. Ioan Chirila. Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va fi prezent in sala si va rosti un cuvant la finalul programului festiv.

De la ora 19.30, la Muzeul Mitropoliei Clujului din Demisolul Catedralei Mitropolitane, Actorul Dorel Visan va sustine o SEARA DE POEZIE, Mitropolitului BARTOLOMEU - In Memoriam. Momentele muzicale vor fi interpretate de Corul Psalmodia Transylvanica dirijat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu.

Luni, 30 ianuarie, de la ora 10.00, la Sarbatoarea "Sfintilor Trei Ierarhi", elevii si studentii teoloogi vor participa la Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala Mitropolitana de Parintele Mitropolit Andrei care va rosti si cuvantul de invatatura. Raspunsurile liturgice vor fi date de Corul Facultatii de Teologie Ortodoxa dirijat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu si de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox dirijat de diac. prof. Daniel Moraru.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

27 Ianuarie 2012

Vizualizari: 322

Voteaza:

In Memoriam BARTOLOMEU ANANIA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE