In Verona se va construi o biserica ortodoxa

Marti, 29 mai 2012, la ora 15:00, la sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei (Via Adreatina 1741, Roma), se va desfasura ceremonia de semnare a actului de donatie din partea Statului Roman a unui teren pentru construirea unei biserici ortodoxe in orasul Verona. Documentul va fi semnat de domnul Radu Dobre, Consulul General al Romaniei la Trieste, pentru Statul Roman si, respectiv, de Preasfintitul Parinte Episcop Siluan, pentru Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei.

Semnarea actului de donatie se face in baza Hotararii Guvernului Romaniei nr. 867 din 24 august 2011, privind achizitionarea si donarea unui teren in Republica Italiana. Actul normativ autorizeaza Ministerul Afacerilor Externe sa intreprinda toate demersurile necesare pentru indeplinirea formalitatilor legate de achizitionarea si donatia terenului.Terenul de la Verona, care va trece in patrimoniul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si va fi in folosinta Parohiei Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, este situat in Viale Andrea Palladio (Verona) si are suprafata de 5080 metri patrati. El va fi utilizat pentru construirea unei biserici ortodoxe romane si a unui centru cultural-social destinat tuturor credinciosilor parohiei din Verona. Resursele financiare legate de achizitionarea si donatia terenului au fost asigurate de catre Parohia Ortodoxa Romana din Verona.

Semnarea actului de donatie este etapa finala a unui proiect de colaborare intre Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei, autoritatile romane si Primaria orasului Verona.

Ceremonia se va bucura si de prezenta E. S. doamnei Adina Lovin, insarcinat cu afaceri la Ambasada Romaniei in Republica Italiana, precum si a unor alti reprezentanti ai Ministerului de Externe.

Sursa: episcopia-italiei.it

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE SI MASS MEDIA AL
EPISCOPIEI ORTODOXE ROMANE A ITALIEI

 

.

29 Mai 2012

Vizualizari: 414

Voteaza:

In Verona se va construi o biserica ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE