Inaltpreasfintitul Andrei la Salzburg

Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut a participat sambata, 3 martie, la Sesiunea plenara festiva a Academiei Europene pentru Stiinte si Arte din Salzburg, Austria. Intalnirea a debutat la ora 09.00, ora Austriei, in Aula Magna a Universitatii din Salzburg.

Prezent la eveniment, colegul nostru Dan Vascu ne-a relatat: “In deschiderea evenimentului, presedintele Academiei, Felix Unger a prezentat un raport al activitatilor de anul trecut desfasurate in cadrul Academiei, dupa care trezorierul institutiei a prezentat bugetul pentru anul acesta. Dupa pauza, la ora 10.

30, ora Austriei, a debutat sedinta festiva in plen prin cuvantul inaugural al presedintelui Academiei Felix Unger. A urmat discursul presedintelui Landului Salzburg, dupa care s-a tinut un moment de reculegere pentru membrii academiei care au trecut la Domnul in 2011.

Tot in cadrul sedintei de astazi a fost declarat protector al academiei Presedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov. A urmat apoi momentul nominalizarii noilor membri ai academiei. Momentele muzicale au fost sustinute de Alma Mater Filarmonía de la Universitatea din Salzburg. Trebuie sa mentionam ca bazele acestei academii au fost puse in anul 1985 de cardinalul Franz König, alaturi de profesorul cardiolog Felix Unger care este astazi si presedintele academiei si de filozoful, cu implicatii in stiintele politice, Nikolaus Lobkowicz. Academia numara in jur de 1500 de personalitati ale vietii universitare, acoperind sapte sectiuni: Stiinte umaniste, Medicina, Arta, Stiinte naturale, Stiinte sociale, economice si juridice, Stiintele tehnice si ale dezvoltarii si Religiile lumii. Academia are mai multi protectori printre care: Regele Juan Carlos de Bourbon, Ducele Jean de Luxembourg, Printul Philippe al Belgiei, Premierul Rusiei Vladimir Putin si, incepand de astazi, si Presedintele Republicii Macedonia Gjorge Ivanov. Dintre membrii academiei, 30 sunt detinatori ai Premiului Nobel. Din Romania sunt 16 membri in cele sapte sectiuni amintite. La Salzburg, IPS Parinte Andrei a fost insotit de decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, parintele prof. Emil Jurcan care de asemenea de anul trecut este membru al acestei academii si de consilierul pe probleme de protocol si misiune al Arhiepiscipiei Clujului, parintele arhid. Claudiu Grama”.

Mitropolitul Andrei a fost ales membru activ al a Academiei Europene pentru Stiinte si Arte din Salzburg, pentru sectiunea Religiile Lumii, in anul 2007, pe cand era Arhiepiscop de Alba Iulia si profesor de Spiritualitate crestina si decan al Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii "1 Decembrie 1918". Propunerea nominalizarii a apartinut mai multor universitari europeni, invitati ai simpozioanelor teologice internationale de la Alba Iulia. Sesiunea plenara festiva a Academiei in care IPS Andrei a primit nominalizarea festiva de membru al acestui forum prestigios a avut loc in 10 martie 2007, la Salzburg.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

06 Martie 2012

Vizualizari: 215

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Andrei la Salzburg 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE