Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu a slujit la Schitul Augustin

Inalt Preasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfanta Liturghie in Duminica vindecarii Orbului din nastere la altarul de vara al Schitului “Duminica Tuturor Sfintilor ” din apropierea localitatii Augustin, judetul Brasov.

Grupuri de credinciosi din comunitatile apropiate de asezamantul monahal au participat la Sfanta Liturghie, alaturi de obstea de maici condusa de egumena Mihaela Guraliuc. In soborul de preoti s-au aflat exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Visarion Joanta, stareti si duhovnici de la asezaminte monahale din judetul Brasov si slujitori ai sfintelor altare din parohiile invecinate. O mare parte din credinciosii veniti la Augustin s-au impartasit cu Sfintele Taine la slujba religioasa, iar raspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu.

Slujba religioasa a fost oficiata cu doar cateva zile inainte ca obstea manastirii sa praznuiasca hramul bisericii de lemn, lacas de cult inchinat “Inaltarii Domnului”. Asa cum s-a impamantenit deja in ultimii ani, grupuri de pelerini urca la Schitul Augustin in duminici si marile sarbatori, pentru a se ruga in acest loc sfintit si pentru a se reculege. Pelerinii veniti de mai departe nu au lipsit nici la liturghia arhiereasca din aceasta duminica.

In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu le-a explicat pelerinilor sensurile profund duhovnicesti ale minunii savarsite de Mantuitorul Iisus Hristos asupra orbului din nastere la scaldatoarea Siloamului.

Orbul din nastere s-a intalnit cu Omul numit Iisus, asa cum Ii spunea Mantuitorului si Acesta i-a facut o minune de care nu mai auzise vreodata. Si totusi, orbul nu L-a vazut pe Mantuitorul dupa vindecare. A avut posibilitatea sa vada doar lumea incojuratoare, care i-a fost contrara si nu s-a bucurat ca el a primit darul acesta. Pentru ca minunea sa fie deplina, Mantuitorul iisus Hristos, vazand ca orbul vindecat este respins de mai marii sinagogii, s-a apropiat de el si l-a intrebat daca el crede in Fiul lui Dumnezeu. Apoi S-a descoperit acestuia ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Mantuitorul n-a savarsit minunea pentru popularitate, ci in mod deplin pentru cel vindecat. Intai i-a deschis ochii trupului si apoi cei ai sufletului, pentru ca sa-l castige deplin”, a subliniat Parintele Mitropolit.

Multumirile din partea obstii au venit prin cuvantul parintelui duhovnic Iosif Bozga, iar sarbatoarea s-a incheiat cu ocolirea bisericii si stropirea acesteia cu apa sfintita.

Schitul Augustin este situat pe “Dealul Manastirii”, un loc mirific aflat la granita dintre judetele Brasov si Covasna, taram pe care a existat cu secole in urma un asezamant monahal, distrus la 1762, de generalul Bucow. Pe locul unde a existat Sfantul Altar, credinciosii au asezat o cruce de lemn, profanata in perioada comunista. Pe 20 mai 2007, IPS Mitropolit Laurentiu a asezat piatra de temelie pentru acctuala biserica de lemne, tarnosita in Duminica a VI-a dupa Pasti din anul 2010. La Augustin s-au mai construit intre timp un corp de chilii si altarul de vara.

Sursa: basilica.ro

10 Iunie 2013

Vizualizari: 157

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu a slujit la Schitul Augustin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE