Inaugurarea Asezamantului 'Sf. Mucenic Ciprian' din Ocna Mures

Asezamantul de la Ocna Mures isi desfasoara activitatea intr-o locatie in care din anul 1974 si pana in anul 1997 a functionat cresa de copii din localitate.

Asezamantul Social „Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mures a fost infiintat in anul 2003, cu un prim modul: Centru de zi pentru copii, urmand ca in urmatorii anii sa se mai infiinteze alte 2 module astfel: in data de 01.10.2005 modulul Serviciul socio-medical de ingrijire la domiciliu pentru persoanele varstnice si in data de 01.08.2012 Casa de Tip Familial.

In ceea ce priveste Centrul de zi sunt sprijiniti a 25 de copii. Astfel se incearca prevenirea abandonului scolar, familial, imbunatatirea rezultatelor scolare, formarea unor principii si conduite morale de viata, precum si responsabilizarea comunitatii locale fata de problemele acestor copii.

Serviciul socio-medical de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice, a fost primul serviciu de acest gen inaugurat in cadrul retelei judetene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane varstnice aflate in dificultate.

Evenimentul de inaugurare a debutat ieri de la ora 12.30 cu o slujba de binecuvantare a centrului oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care a adresat si un cuvant duhovnicesc.

Casa de Tip Familial si-a inceput activitatea in data de 01.08.2012 luand fiinta in urma parteneriatului semnat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba. In cadrul casei sunt ocrotiti 14 copii, cu varste cuprinse intre 3-14 ani sub coordonarea Teolog Asis. Soc. Ciprian Orga.

In prezent in Arhiepiscopia de Alba Iulia functioneaza 18 Case de Tip Familial.

Sursa: reintregirea.ro
 

03 Octombrie 2012

Vizualizari: 401

Voteaza:

Inaugurarea Asezamantului 'Sf. Mucenic Ciprian' din Ocna Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE