Sfantul Ciprian

Sfantul Ciprian Mareste imaginea.

Sfantul Ciprian a trait in timpul imparatului Diocletian (284-305). Sfantul Ciprian a fost vrajitor, filosof si slujitor al zeului pagan Apolo din Antiohia Siriei.

Sfantul Ciprian - leapada vrajitoria si ajunge episcop

Din relatarea vietii sale, aflam ca un tanar pagan, Aglaid, s-a indragostit de Iustina si dorind sa o ia de sotie, cere ajutorul vrajitorului Ciprian pentru ca a fost respins de fecioara. Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care sa aprinda in ea pofta trupeasca pentru Aglaid. Dar vrajile lui Ciprian au ramas fara efect, caci ea le alunga cu rugaciune, post si semnul sfintei cruci. In urma acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut inselarea in care se afla si s-a botezat. El a fost hirotonit preot, iar mai tarziu episcop in Cartagina. Sfantul Ciprian a murit ca martir pe 2 octombrie 304 impreuna cu Sfanta Iustina.



Sfantul Ciprian inlatura farmecele si vrajile

Pe Calea Victoriei, nr.12, intre strazile Stavropoleos si Lipscani, se afla Biserica Sfantul Ciprian - Zlatari. In aceasta biserica este prezenta mana dreapta a sfantului Ciprian. Oamenii il cinstesc pentru partea luminoasa a vietii sale: convertirea la crestinism, viata inchinata slujirii lui Hristos si pentru cununa de martir pe care a primit-o in vremea cand era episcop. Sfantul Ciprian este cinstit ca cel care inlatura farmecele si vrajile. Mana dreapta a Sfantului Ciprian, facatoare de minuni, se afla in partea stanga a altarului, intr-o caseta de mici dimensiuni. Orice credincios se poate inchina Sfintelor Moaste.


Rugaciune catre Sfantul Ciprian

Stapane Doamne lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule a toate, Sfant si slavit esti; imparatul imparatilor si Domnul domnilor, slava Tie. Tu Cel ce locuiesti in lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai; revarsa ploaie la buna vreme peste tot pamantul si fa-l sa-si dea roadele lui; copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor; femeile sa fie dezlegate si eliberate de nerodirea pantecelui; acestea si toata lumea mai intai fiind dezlegate, dezleaga si toata zidirea de toate legaturile diavolesti. Si dezleaga pe robul Tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui de toate legaturile satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice. impiedica Tu, Doamne Dumnezeul parintilor nostri toata lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lui, si distruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea Prea Sfantului Tau nume.

Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul slujitorul Tau si dezleaga pe robul Tau (numele) de toate legaturile satanei si daca este legat in cer, sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare, sau cu fier, sau cu piatra, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor sau cu al pestilor, sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte, sau din orice alt loc, sau daca a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasare, sau prin serpi (vii sau morti), sau prin pamantul mortilor, sau daca a venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in ceasul acesta, Doamrie, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si stii toate, dezleaga, sfarama si distruge, acum, lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele) pazeste-l cu toti ai casei lui de toate uneltirile diavolesti.

Zdrobeste cu insemnarea cinstitei si de viata facatoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustieste, distruge si departeaza pentru totdeauna toate lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele).

Asa, Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul slujitorul Tau si pe robul Tau cu toti ai casei lui, si dezieaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si gresalele, stiute si nestiute, pentru sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci. Amin.

Troparul Sfantului Mucenic Ciprian
Si partas obiceiurilor si urmator scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele inalte. Pentru aceasta, cuvantul adevarului drept invatand si cu credinta rabdand pana la sange Sfintite Mucenice Ciprian, roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.

Condacul Sfantului Mucenic Ciprian
Ca pe un ierarh cinstit si ca pe un nevoitor preatare, lumea dupa vrednicie te cinsteste, Sfintite Mucenice Ciprian, pururea pomenite si cu cantari mareste sfanta pomenirea ta; cerand intotdeauna sa daruiasca prin tine iertare greselilor, celor ce canta: Aliluia.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei Mucenite Justina;
- Sfantului Cuvios Teofil Marturisitorul;
- Sfantului Andrei cel nebun pentru Hristos;
- Sfantului nou Mucenic Gheorghe.

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, Editura Cartea Ortodoxa, tot astazi facem pomenirea:

Sfânta Muceniţă DAMARIS, prima femeie botezată de Sfântul Ap. Pavel în Atena (Grecia, sec. I);
Sfântul Sf. Mc. MODEST, diacon la Benevento (Italia, sec IV);
Sfântul Ier. LOMER (sau LEUDOMER), episcop de Chartres (Franţa, cea +585);
Sfântul Ier. IOAN al ll-lea, episcop de Como (+660);
Sfântul Mc. GERIN, care a pătimit lângă Arras (Franţa, +676);
Sfântul Sf. Mc. LEGER (sau LEODEGAR), episcop de Autun (Franţa, +679);
Sfântul BEREGIS, preot (Franţa, cea +725);
Sfinţii Mc. DA VID şi CONSTANTIN, prinţi ai Georgiei (1740);
Sfântul Ier. URSICIN, episcop de Chur (Elveţia, +760);
Sfântul Mc. TEODOR Gavra, eparh în Haldia (+1180);
Sfânta Cuv. ANA din Kaşin (Rusia, +1368);
Sfântul Cuv. CASIAN Grecul de la Uglici (Rusia, + 1504);
Sfântul Cuv. CIPRIAN, nebun pentru Hristos din Suzdal (+1622);
Sfântul Cuv. TEODOR (Ushakov), pustnic care a fost înainte amiralul Marinei Ruseşti (+1817);
Sfântul Mucenic (necunoscut), copil african, care ameninţat de tatăl său musulman fanatic să se lepede de Hristos şi nevrând, a fost aruncat în foc de el, făcându-se ardere de tot a lui Hristos (cca +1954)

Maine, facem pomenirea Sfantului Mucenic Dionisie Areopagitul.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

30 Septembrie 2018

Vizualizari: 228916

Voteaza:

4.38 / 5 din 13 voturi.

Comentarii (5)

  • Ioan UdudecPostat la 2016-10-02 13:28

    Prea bunule Sfant Ciprian,roagate Bunului nostru Stapan Isus Hristos, pentru alungarea din casa mea si a copiilor mei a vrajilor si lucrarilor diavolesti,a celui rau. Amin !

  • simona turkPostat la 2015-10-02 12:24

    Sfantul Ciprian mi-a ajutat de fiecare data cand citeam a sa rugaciune,este grabnic ajutator celor ce ii cer ajutorul cu crdeinta si umilinta.Iti multumesc tie Sfinte Cipriane si te rog sa nu ma parasesti pe mine pacatoasa si netrebnica,Amin!

  • Vasa NastaPostat la 2013-10-03 20:06

    Sfinte Mucenice Ciprian roaga-te bunului Dumnezeu si Mantuitorului Iisus Hristos pentru mine pacatoasa de Vasilica sa ma izbaveasca de vrajmasii cei vazuti si nevazuti ! Amin.

  • eu tot euPostat la 2013-10-02 09:26

    Bineanteles ca si mireanul poate citi rugaciunea Sf. Ciprian...In ceea ce priveste Psaltirea cel mai bine este sa intrebati Duhovnicul... Oricum fara binecuvantarea Duhovnicului NU este ingaduit a se apuca cineva de citirea Psaltirei... Doamne ajuta si sa ne vedem cu totii la Rai

  • MirceaMugurel SAVUPostat la 2010-10-03 19:13

    Cu tot Respectul, admirandu-va munca in slujba SFINTEI treimi, APRECIEM informatiile super importante ce ni le puneti la dispozitie, contribuind astfel la mantuirea TUTUROR, spre a ne apropia de Dumnezeu si prin ASEMANARE, caracterizati fiind de Iubire DIVINA, iubirea absolut neconditionata si, neconditionat JERTFELNICA. In acest spirit, VA IMPLORAM sa ne Luminati in urmatoarea dilema la care, spre rusinea noastra, de multi ani cautam raspuns, anume: 1. "Mireanul" POATE citi Rugaciunea catre Sfantul Ciprian ??? 2. Paralel dar, nu mai putin important: CATE Catiste din Sfanta Psaltire, Cati Psalmi PE ZI E PERMIS mireanului sa citeasca. Co absolut viu si intreg interes asteptam lamuritorul Raspuns al Domniei Voastre, Administrator, caruia, inca o data multumim pentru MUNCA desfasurata, ca si TUTUROR PARTICIPANTILOR, fiecare pe "felia" sa. Excelentzelor Voastre Cinste si Spor, Doamne ajuta, Amin! niste Frati ROMANI ! ! !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox