Inaugurarea caminului renovat de la Centrul de plasament din Orlat

La Centrul de Plasament din Orlat a avut loc astazi, 28 ianuarie, inaugurarea unei parti renovate a unui camin rezidential din cadrul complexului social. Slujba de sfintire a fost oficiata de un sobor de preoti condus de consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, iar la eveniment au participat reprezentantii Consiliului Judetean si ai institutiilor de ocrotire sociala.

Proiectul de reabilitare si de reamenajare a unei jumatati din caminul unde locuiesc o parte dintre cei 102 de copii institutionalizati s-a nascut in urma cu cinci ani, dar abia in urma cu un an s-a gasit si finantare prin sprijinul Consiliului Judetean Sibiu. Dupa finalizarea lucrarilor de renovare, cu sprijinul unor sponsori, au fost dotate incaperile cu mobilier nou si toate cele necesare unui trai decent.

Inaugurarea cladirii a avut loc in prezenta secretarului Consiliului Judetean, Nicola Iordan, a directoarei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu, Mihaela Tolciu, a primarului din Orlat, Aurel Gata, a directoarei Centrului de Plasament, Daniela Negut, a reprezentantilor scolii din localitate si ai altor institutii si sponsori.

Evenimentul a debutat cu o slujba de sfintire oficiata de pr. consilier social Nicolae Rusu, alaturi de inspectorul social pr. Tiberiu Kiss si preotul Lucian Chitu de la Orlat. A urmat apoi taierea panglicii si vizitarea spatiilor modernizate, care ofera copiilor spatii de lucru, de joaca si de odihna la standarde inalte.

Pentru ca inaugurarea caminului a fost o adevarata sarbatoare pentru personalul si copiii beneficiari ai serviciilor oferite de Centrul de Plasament din Orlat, organizatorii au pregatit oaspetilor un moment artistic sustinut de micutii ingrijiti aici. Au urmat alocutiunile oficialitatilor prezente, subliniindu-se necesitatea de a sprijini institutiile de protectie sociala nu doar in activitatile obisnuite, ci si in reabilitarea cladirilor si dotarea acestora cu cele necesare functionarii. Mesajul de felicitare si de binecuvantare al Inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a fost transmis de parintele consilier Nicolae Rusu, care a subliniat in cuvantul sau colaborarea Arhiepiscopiei Sibiului cu Centrul de Plasament de la Orlat, prin implementarea unor proiecte destinate sa ofere copiilor asistenta religioasa, ajutor material si moral. Reprezentantii Arhiepiscopiei Sibiului au oferit cu aceasta ocazie alimente, dulciuri si iconite pentru copiii de la Orlat.

Receptia lucrarilor de renovare a caminului din cadrul complexului de la Orlat a fost si un bun prilej pentru conducerea institutiei sociale de a prezenta bilantul activitatilor din 2013 si starea unitatii in prezent, precum si a proiectelor din acest an.

Centrul de Plasament de la Orlat ofera rezidenta si ingrijire pe o perioada determinata copiilor aflati in dificultate si urmareste reintegrarea acestora in familie si societate. O latura importanta a activitatilor din acest centru este educatia copiilor, in acest sens colaborandu-se cu institutiile de invatamant din localitate si cu reprezentantii Bisericii.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.

29 Ianuarie 2014

Vizualizari: 211

Voteaza:

Inaugurarea caminului renovat de la Centrul de plasament din Orlat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE