Inaugurarea primului Colegiu National Ortodox din Cluj

Primul Colegiu National Ortodox din Cluj-Napoca a fost inaugurat astazi. Festivitatea de deschidere a inceput la ora 10, cu o slujba de Te-deum oficiata de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.Au slujit alaturi de Inaltpreasfintia sa directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, parintele Liviu Vidican Manci, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din municipiu, parintele Vasile Stanciu si consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Clujului, parintele arhidiacon Claudiu Grama. Au fost prezenti la festivitatea de deschidere a anului scolar de la Colegiul National Ortodox din Cluj si autoritati locale, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, profesori, parinti, dar si elevi ce vor invata in aceasta scoala.

La finalul slujbei de Te-deum Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Andrei a evidentiat ca aceasta scoala confensionala va creste copii cuminti ce vor fi de folos societatii si spre bucuria parintilor.

Mitropolitul Andrei a acordat la finalul slujbei crucea transilvana consilierului economic al Arhiepiscopiei, Sorin Câlea si crucea arhiepiscopala fostului director al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, parintelui Cristian Sonea. La randul sau parintele Cristian Sonea, cel care a demarat proiectul de reinfiintare a scolii confesionale la Cluj, a multumit Inaltpreasfintitului Andrei pentru implicarea in materializarea acestui proiect. Totodata actualul director al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, parintele Liviu Vidican a precizat ca in anul 1946 a existat in Cluj 2 scoli confesionale, dar care au fost inchise in timpul regimului communist. Colegiul National Ortodox din Cluj, infiintat de Arhiepiscopia Clujului, in colaborare cu Seminarul Teologic, va functiona pe strada Avram Iancu, nr. 6. Aici au fost infiintate patru clase de ciclu primar: doua clase pregatitoare si doua clase I. Scoala le va oferi, celor aproximativ 70 de elevi, un mediu sigur si favorabil invatarii, bazat pe valorile moralei crestine. Elevii vor putea participa la un program duhovnicesc, vor urma cursuri optionale de limba engleza si germana, dar si un program After School cu cercuri tematice de pictura, muzica, dansuri, balet si teatru.


Sursa: radiorenasterea.ro

.

16 Septembrie 2012

Vizualizari: 1079

Voteaza:

Inaugurarea primului Colegiu National Ortodox din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE