Inceputul unei noi biserici in Oravita


Inceputul unei noi biserici in Oravita

 

Joi, 15 noiembrie a.c a avut loc la sediul protopopesc din Oravita conferinta pastorala din sesiunea de toamna cu preotii din cadrul protopopiatului amintit.

Conferinta a fost prezidata de Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, care a fost insotit de parintele consilier social-misionar Calin Ianchis si parintele consilier bisericesc Alin Campean.


Dupa incheierea conferintei, incepand cu orele 15.00 a avut loc slujbe de punere a pietrei de temelie pentru o noua biserica in orasul Oravita. Parohia deja infiintata in cartierul "Zona Garii" din Oravita are spre folosinta ca lacas de inchinare o capela insuficienta pentru credinciosii care participa la sfintele slujbe. Slujbe punerii pietrei de temelie a fost oficiata de Intaistatatorul Eparhiei Caransebesului, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Din partea autoritatilor locale a participat la eveniment domnul primar al Oravitei Ioan Goga.

In incheiere parintele Ionel Bena, parohul credinciosilor din tanara parohie "Pogorarea Sf. Duh" din Oravita si-a luat angajamentul ca in cel mai scurt timp biserica sa fie finalizata si pregatita pentru a primi credinciosii la sfintele slujbe.

In incheiere Ierarhul a tinut sa indemne credinciosii la solidaritate in acest nobil efort de a ridica un locas de cult intr-o zona unde regimul comunist a colonizat oameni, insa nu a aprobat acordarea unui spatiu pentru o biserica ortodoxa. Totodata Preasfintia Sa a solicitat sprijinul si autoritatilor locale care si-au aratat disponibilitatea si dragostea pentru biserica stramoseasca si pentru dezideratul ei de a avea lacasuri de cult unde toti credinciosii ei sa-si plece genunchii inaintea Domnului Dumnezeu.

 

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

 

.

06 Noiembrie 2008

Vizualizari: 358

Voteaza:

Inceputul unei noi biserici in Oravita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE