Inmormantarea Parintelui Gherontie Puiu

Parintele protosinghel Gherontie Puiu, duhovnicul si ctitorul Manastirii Caraiman din localitatea Busteni, judetul Prahova, a trecut la cele vesnice, joi, la varsta de 81 de ani.

Originar din Todiresti, judetul Iasi, parintele Gherontie a fost crescut de o familie adoptiva.

Absolvent de patru clase, parintele s-a adapostit in timpul razboiului la conacul unui boier. Dupa razboi, a devenit ucenic la Manastirea Neamt pana in 1959, atunci cand toti calugarii au fost arestati si dusi la munca fortata la Fabrica de Textile din Iasi. Batut si batjocorit, a fugit dupa trei saptamani. Fiind prins, este condamnat la 15 ani de munca fortata la Periprava. Reuseste sa fuga de aici, iar timp de un deceniu traieste izolat intr-o pestera din munti. In 1989, s-a intors la Manastirea Neamt. A urmat seminarul teologic, ajungand apoi, diacon si preot. In 1995 a suferit un atac cerebral. Refacut miraculos, parintele Gherontie Puiu s-a dedicat ridicarii Manastirii Caraiman.

Dupa cum informeaza TRINITAS TV, slujba inmormantarii va fi savarsita, sambata, incepand cu ora 11:00, de Preasfintitul Parinte Macarie, Episcopul ortodox roman al Europei de Nord, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Sursa: basilica.ro

.

24 Mai 2014

Vizualizari: 1371

Voteaza:

Inmormantarea Parintelui Gherontie Puiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE