Intalnire de 40 de ani la Sibiu

Absolventii promotiei 1970-1974 de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, s-au reintalnit in vechea academie saguniana, la 40 de ani de la finalizarea cursurilor de licenta. Intalnirea a inceput cu Sfanta Liturghie, oficiata de un sobor de preoti in capela facultatii.

Cei peste 80 de absolventi s-au rugat pentru sanatate si I-au multumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite in acesti ani de slujire. De asemenea, absolventii s-au rugat si pentru odihna sufletelor tuturor profesorilor si a celor peste 40 de colegi trecuti la Domnul.

Intalnirea a continuat cu un curs festiv, tinut in Aula “Mitropolit Ioan Metianu”.

Dintre profesorii promotiei amintite, a fost prezent doar pr. acad. prof. univ. dr. Mircea Pacurariu, deoarece arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu si pr. prof. univ. dr. Ioan Ica au lipsit din cauza starii de sanatate. Absolventii au primit la intalnire si un mesaj de binecuvantare al Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care le-a fost coleg de promotie. PF Parinte Patriarh Daniel le-a trimis si daruri fostilor colegi, constand in carti de teologie. De asemenea, la cursul festiv a venit si Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, care i-a binecuvantat si felicitat pentru aceasta intalnire.

Bucuria revederii

Absolventii au avut posibilitatea sa-si revada colegii, sa rememoreze clipele frumoase ale studentiei si sa isi prezinte ultimele realizari pe plan pastoral si familial.

“Am avut o mare bucurie in aceasta zi pentru ca m-am revazut cu fostii studenti de acum 44-40 de ani, care au studiat in facultatea noastra. Erau vremuri foarte grele pe atunci, eram controlati mereu de Securitate si Departamentul Cultelor. Cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut cu bine acesti ani. Din aceasta promotie au facut parte Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, Inaltpreasfintitul Parinte Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord si o serie de preoti buni, care isi desfasoara activitatea in parohii din Ardeal si nu numai, iar o parte sunt pensionari”, ne-a spus pr. acad. prof. univ. dr. Mircea Pacurariu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

04 Iunie 2014

Vizualizari: 175

Voteaza:

Intalnire de 40 de ani la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE