Intalnire ecumenica intre tineri

In perioada 27 februarie 2009-01 martie 2009, un grup de tineri ai Liceului Teoretic „Traian Lalescu”, vor participa intr-o mini-tabara la Brebu Nou, impreuna cu tinerii din Biserica Romano-Catolica. Acestia vor dezbate temele din proiect si totodata se vor pregati pentru intalnirea ecumenica internationala din luna august, de la Loretto, Italia, unde tinerii liceeni sunt invitati sa participe.

In colaborare cu institutiile scolare si bisericesti se vor desfasura actiuni care sa-i ajute pe elevi sa inteleaga sensul si semnificatia normelor si valorilor morale religioase si patriotice care calauzesc viata si activitatea oamenilor in comunitate.

Proiectul are drept scop realizarea unor activitati interculturale si lingvistice bazate pe toleranta religioasa si relatia de prietenie dintre cele doua biserici: Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica.

Intr-o societate „egocentrista”, omul uita ca traieste in comuniune cu alti semeni si ca alaturi de el se afla oameni ce au nevoie de intelegerea si sprijinul sau.

Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa invatam sa ne acceptam, sa invatam sa respectam principiile democratiei autentice, pentru ca numai impreuna vom reusi sa coexistam intr-o societate democratica europeana.

Scoala si Biserica sunt chemate sa pregateasca viitori cetateni informati si responsabili, promovand idealurile societatii contemporane si nelasand uitarii valorile nationale, unitate nationala, libertate, dreptate, adevar sau stabilitate, precum si schimbarea mentalitatilor si atitudinii elevilor, cadrelor didactice, ale integrarii comunitatii sociale fata de acestia.

Aceasta actiune are ca obiective:

•dezvoltarea unor comportamente dezirabile in concordanta cu normele si valorile istorice, morale, civice si religioase;

•dezvoltarea unor atitudini favorabile luarii deciziilor si exprimarii opiniilor privind calitatea de bun cetatean al Romaniei si de bun crestin;

•educarea trasaturilor pozitive de vointa si caracter, precum si formarea unor atitudini pozitive fata de sine si fata de ceilalti;

•stabilirea unor raporturi afective, pozitive intre membrii grupurilor de elevi proveniti de la scoli cu programe scolare diferite.

Pr. prof. Nicolae Chiosa
Sursa: episcopiacaransebesului.ro

28 Februarie 2009

Vizualizari: 223

Voteaza:

Intalnire ecumenica intre tineri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE