IPS Andrei, la decernarea titlului de 'Cetatean de onoare' al municipiului Cluj-Napoca pentru rectorii clujeni

Primaria municipiului Cluj-Napoca a acordat joi titlul de cetatean de onoare personalitatilor: prof. univ. dr. ing. Radu Munteanu, rectorul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Marius Traian Bojita, pesedintele Uiversitatii de Medicina si Farmacie, prof. univ. dr. Aurel Marc, fostul rector al Academiei de Muzica si prof. univ. dr. Ioan Sbârciu, presedintele Universitatii de Arte si Design.

Festivitatea a avut loc in Sala Mare a Primariei, care s-a dovedit a fi neincapatoare.

La eveniment a luat parte si Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, care a adresat un mesaj de felicitare celor patru rectori clujeni: “Este o lucrare importanta cea de astazi, pe care a pus-o la cale domnul primar alaturi de colaboratorii sai, prin care patru oameni deosebiti au fost cinstiti iar noi cei care participam la aceasta, ne bucuram. Urarea pe care as face-o este, dupa cum spune Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan in a treia Epistola Soborniceasca: Bine sa mergeti cu sanatatea asa cum bine mergeti cu spiritul. La multi ani!” In cuvantul sau, Inaltpreasfintitul Andrei, spunea ca evenimentul de azi este un act de dreptate iar pe de alta parte, acest gest de apreciere fata de rectorii clujeni, merge la Cel ce i-a creat si care i-a inzestrat cu virtutile pe care acestia le-au pus in lucrare.

Cei prezenti si-au exprimat parerea de rau cu privire la legea a pensionarii. “Toate legile sunt facute de oameni iar eu cred ca aceasta lege poate fi ajustata, oamenii ar putea-o schimba, pentru ca unele somitati, cand au mult de dat, nu ar trebui puse deoparte”, a precizat mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Andrei.

Distinctiile de cetateni de oneare le-au fost acordate rectorilor de catre primarul Sorin Apostu. Acesta a precizat ca ceremonia se doreste a fi un act de recunoastere a meritelor celor patru, din partea intregii cetati. “Aducem o recunostinta unor personalitati care nu mai au nevoie de nici o prezentare. Prin aceasta modesta recunoastere, dorim sa ii punem acolo unde le este locul, pe cei care au consolidat titlul de Cluj – oras universitar. Toti distinsii profesori universitari, pe care avem onoarea sa ii omagiem astazi, au o serie de lucruri in comun, cum ar fi dragostea de viata si de oameni, pasiunea si vointa de a-si trai convingerile fara compromisuri. Mai exista o legatura extrem de importanta: dragostea pentru orasul in care traiesc”, a declarat primarul Sorin Apostu. La final, dupa rostirea alocutiunilor de laudatio cei premiati au luat cuvantul.

Decernarea titlului de cetatean de onoare liderilor universitatilor clujene a fost votata de Consiliul Local Cluj-Napoca in data de 14 iunie.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

01 Iulie 2011

Vizualizari: 274

Voteaza:

IPS Andrei, la decernarea titlului de 'Cetatean de onoare' al municipiului Cluj-Napoca pentru rectorii clujeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE