IPS Calinic s-a intalnit cu reprezentantii Casei Regale

Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, s-a aflat luni, 27 iunie, in vizita de lucru la santierul deschis in municipiul Curtea de Arges, pentru noua catedrala inchinata Sfintei Mucenite Filofteia si Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil.

Cu aceasta ocazie a avut loc o intalnire consultativa intre chiriarhul locului si domnul Tuca Ion, Directorul Casei Regale, realizandu-se un raport de receptie pentru toate lucrarile executate pana in prezent.

Tot luni, echipa de arhitecti, responsabili de noua constructie, a analizat nivelul calitativ de executie al lucrarii, aducand cateva modificari asupra proiectului general.

Noua catedrala va adaposti moastele Sfintei Mucenite Filofteia si va avea rol de necropola regala si arhiepiscopala, fiind rezultatul protocolului incheiat in data de 10 mai 2009, intre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului si Casa Regala a Romaniei.

Cu acesta ocazie a fost asezata piatra de temelie a noii bisericii, la eveniment fiind prezenti: Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu al Romaniei.



In acest parteneriat incheiat intre cele doua institutii s-a hotarat ca toate cheltuielile de proiectare sa fie suportate de Casa Regala, iar cele de constructie de Eparhia Argesului si Muscelului.

Responsabilitatea ridicarii acestei catedrale este incredintata Biroului Constructii si Patrimoniu din cadrul Eparhiei, coordonat de P.C Parinte Consilier Arhid. Caliopie Cristian Ichim.

"Avand in vedere ca lucrarile la zidarie sunt intr-un stadiu avansat, putem spune ca ne-a ajutat Dumnezeu avand vreme buna pentru constructie. Nadajduim si in continuare sa avem aceiasi bucurie a realizarii celor propuse. Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic a binecuvantat lucrarile incepute aici si ne-a incredintat ca va duce rugaciuni la Bunul Dumnezeu sa ne implinim scopul propus pentru anul acesta, de a pune acoperisul peste lucrarile incepute ." ne-a declarat P.C Parinte Consilier Arhid. Caliopie Cristian Ichim.

Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

28 Iunie 2011

Vizualizari: 510

Voteaza:

IPS Calinic s-a intalnit cu reprezentantii Casei Regale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE