IPS Damaskinos Papandreou a trecut la cele vesnice

IPS Damaskinos Papandreou s-a nascut pe 23 februarie 1936, in Grecia. A reprezentat Patriarhia Ecumenica la numeroase intruniri interreligioase pe intreg mapamondul. A infiintat in anul 1966 Centrul Patriarhiei Ecumenice de la Chambessy. A fost hirotonit episcop in 1970 si a primit rangul de mitropolit in 1982.

Din cauza problemelor de sanatate, s-a retras din activitate in anul 2003, in scaunul de Mitropolit al Elvetiei fiind numit IPS Ieremia.

Mesajul de condoleante al Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane:

"Cu adanca durere crestineasca, am aflat despre plecarea din aceasta lume, dupa o lunga suferinta, a Inaltpreasfintitului Parinte Damaschin Papandreu, Mitropolit de Adrianoupolis, un apropiat prieten al Bisericii Ortodoxe Romane, un sustinator permanent al cooperarii interortodoxe si un fervent promotor al dialogului interreligios.

Prietenia si cooperarea indelungata a Mitropolitului Damaschin cu Biserica noastra s-a adancit si imbogatit de-a lungul a mai bine de trei decenii, de la alegerea sa ca Mitropolit al Elvetiei, in anul 1982, pana in anul 2003, cand s-a retras din cauza unor probleme mari de sanatate. L-am intalnit personal pe Mitropolitul Damaschin de multe ori si ne-am bucurat activand impreuna in diferite intruniri internationale, atat la Chambésy cat si in alte parti ale lumi.

Ne rugam lui Dumnezeu sa aseze sufletul fratelui Nostru intru arhierie Damaschin in lumina Invierii Sale si in Imparatia Sa cea vesnica.

Vesnica lui pomenire!"
 

07 Noiembrie 2011

Vizualizari: 357

Voteaza:

IPS Damaskinos Papandreou a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE