IPS Eftimie omagiat la Catedrala Arhiepiscopala din Roman

Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat astazi Sfanta Liturghie la Catedrala arhiepiscopala din Roman.

Dupa cum ne-a relatat protos. Andrei Ionita, eclasiarhul Catedralei arhiepiscopale din Roman, in cadrul slujbei au fost rostite mai multe rugaciuni de multumire pentru toate binefacerile revarsate de Dumnezeu asupra Inalt Preasfintitului Eftimie, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului.

"Preasfintitul Ioachim Bacauanul, s-a deplasat apoi la Palatul arhiepiscopal impreuna cu parintii slujitori. Aici am fost asteptati de IPS Eftimie, care ne-a binecuvantat pe toti cu acest prilej. Preasfintitul Ioachim Bacauanul l-a felicitat pe Arhiepiscopul Romanului si Bacaului si i-a adresat urari de bine. Sarbatoarea Sfantului Cuvios Eftimie cel Mare a fost pentru noi toti, dar si pentru preotii si credinciosii din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului un moment de bucurie", a spus protos. Andrei Ionita.

IPS Eftimie, care a implinit anul trecut 98 de ani, s-a nascut pe 9 noiembrie 1914. A fost hirotonit ieromonah in anul 1947. Dupa ce a condus ca staret manastirile Bistrita - Neamt si "Sf. Ioan cel Nou" de la Suceava, in anul 1972 a fost ridicat in demnitatea de arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului si Husilor, iar la 23 aprilie 1978 a fost ales si instalat ca episcop titular al Eparhiei Romanului si Husilor.

Din anul 1994, cele doua eparhii s-au separat, Preasfintitul Eftimie ramanand episcop titular al Eparhiei Romanului, avandu-l ca arhiereu-vicar, din anul 2000, pe PS Ioachim Bacauanul.

In anul 2009 odata cu ridicarea Episcopiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie, Inalt Preasfintiei Sale i s-a oferit rangul de Arhiepiscop cu titulatura Inalt Preasfintitul Parinte Eftimie, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului.

Sursa: epr.ro

Pe aceeaşi temă

21 Ianuarie 2013

Vizualizari: 317

Voteaza:

IPS Eftimie omagiat la Catedrala Arhiepiscopala din Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Eftimie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE