IPS Laurentiu i-a binecuvantat pe absolventii Centrului militar "Decebal"

Ultima promotie de militari de la Centrul de Instruire pentru Comunicatii si Informatica “Decebal” din Sibiu a absolvit cursurile din perioada 2013-2014 si a fost repartizata in unitati militare din tara in cadrul unei ceremonii organizate vineri, 7 martie, in incinta institutiei. Absolventii au fost binecuvantati de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, care a oficiat o slujba religioasa.

La ceremonie au participat prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli, presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, rectorul Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, generalul prof. univ. dr.

Ghita Barsan, comandantul Comandamentului Comunicatiilor si Informaticii, colonelul Radu-Marius Pop, comandantul centrului de instruire din Sibiu, colonelul Dorin Alexandrescu,. comandantul Batalionului Instructie Comunicatii si Informatica “Fratii Buzesti” din Craiova, col. dr. Gheorghe Dinca, comandantii unitatilor militare si reprezentantii structurilor de aparare si ordine publica din cetatea transilvana, parintii, rudele si apropiatii absolventilor.

Dupa intonarea imnului national, IPS Mitropolit Laurentiu si un sobor de preoti si diaconi au oficiat o slujba de binecuvantare a militarilor. Ierarhul i-a felicitat mai apoi pe absolventi si i-a indemnat sa-si respecte pana la capat juramantul depus inaintea lui Dumnezeu de a-si sluji patria in orice moment al vietii.

“Biserica este mereu alaturi de Armata, de aceasta institutie atat de importanta a neamului nostru. A fi slujitor in Armata este una dintre cele mai importante demnitati din aceasta lume . Ne bucuram ca de fiecare data cereti binecuvantarea lui Dumnezeu si ca juramantul militar este desavarsit de formula <<Asa sa ne ajute Dumnezeu!>>. Este cea mai mare binecuvantare pe care o putem invoca acum asupra dumneavoastra, profesori si instructori militari din aceasta academie, dar mai ales asupra celor care au primit acum o misiune in calitate de ofiteri”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Onoare si inalta pregatire
Ceremonia a continuat cu numirea in functii a absolventilor si repartizarea lor in centrele militare din tara. Seful de promotie a primit din partea colonelului Radu-Marius Pop si a comandantului Dorin Alexandrescu, o diploma de merit si un premiu.

Autoritatile prezente au transmis mesaje de felicitare si de incurajare a absolventilor in misiunile pe care le vor avea de acum inainte in teatrele de operatiuni sau in alte situatii.

“Astazi, portile catre o cariera militara de success va sunt larg deschise,. Depinde numai de dumneavoastra sa parcurgeti acest drum lung”, a spus rectorul gen. Ghita Barsan. In mesajul sau, presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea le-a transmis militarilor gandurile de bine, iar cadrelor didactice aprecierile comunitatii sibiene.

“Noi, cei care conducem temporar destinele judetului Sibiu, cunoastem si apreciem munca deosebita a cadrelor didactice in aceasta nobila activitate de slefuire si de pregatire a viitorilor ofiteri ai Armatei Romane”, a spus Ioan Cindrea. Prefectul Sibiului a vorbit absolventilor si le-a apreciat interesul fata de aceasta componenta esentiala a Armatei Romane, arma comunicatiilor. “Faptul ca ati absolvit aceste cursuri arata ca i-ati cinstit prin profesionalism si devotament atat pe profesorii indrumatori, dar si pe parintii care v-au sustinut in acest demers deosebit”, a subliniat prefectul Ovidiu Sitterli. Nu in ultimul rand, comandantul Radu-Marius Pop i-a indemnat pe absolventi sa fie mereu pregatiti pentru misiunile incredintare in cariera lor militara.

“Trebuie sa va pregatiti intens pentru a fi buni specialisti in arma comunicatiilor si pentru a face fata in teatrele de operatiuni si in misiunile internationale. Trebuie sa demonstram ca militarii romani sunt bine pregatiti si fac onoare tarii noastre”, a evidentiat colonelul Radu-Marius Pop.

Ceremonia s-a incheiat cu parada militara a absolventilor si cadrelor didactice.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

08 Martie 2014

Vizualizari: 211

Voteaza:

IPS Laurentiu i-a binecuvantat pe absolventii Centrului militar "Decebal" 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Centrul militar Decebal

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE