IPS Laurentiu a implinit 65 de ani

La ceas aniversar, Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului a fost cinstit de colaboratorii din administratia eparhiala, de profesorii si studentii teologi, de preoti si de monahi. Ceremonia a fost deschisa de o slujba de Te Deum in capela Facultatii de Teologie din Sibiu.

In ziua in care pastorul credinciosilor din Mitropolia Ardealului a implinit 65 de ani de la nastere, profesorii si studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna”, consilierii si angajatii centrului eparhial, protopopi, reprezentantii Jandarmeriei Romane, preoti, monahi si monahii si credinciosi au venit la capela facultatii amintite pentru a-l felicita pe IPS Laurentiu, pentru a-i aduce un prinos de recunostinta fata de dragostea parinteasca si jertfa in pastoratie, aratate in anii de slujire ca profesor de teologie, ca episcop si apoi ca Mitropolit al ardelenilor.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului si a fost urmata de un Te Deum. Dupa rugaciunile de multumire lui Dumnezeu pentru grija fata de credinciosii ardeleni aratata prin randuirea pe scaunul mitropolitan de la Sibiu un vrednic mitropolit, PS Episcop Andrei Fagarasanul a evidentiat personalitatea complexa a IPS Laurentiu.“Inalt Preasfintia Sa, cu timp si fara timp, se roaga pentru clerul si poporul din Mitropolia Ardealului. IPS Mitropolit Laurentiu este un dascal desavasit si un liturgist de exceptie si nu in ultimul rand, ierarhul nostru este un bun chivernisitor si un bun administrator al bunurilor bisericesti, un ctitor de biserici, un bun slujitor si propovaduitor al Cuvantului lui Dumnezeu”, a spus PS Episcop Andrei.

"Sa realizam ceea ce se cuvine"

A urmat prezentarea a trei volume semnate sau coordonate de IPS Mitropolit Laurentiu, aparute la Editura “Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului si in care sunt evidentiate trei dintre marile calitati ale ierarhului de la Sibiu: de predicator, de un bun pastor de suflete si de profesor de Liturgica. Arhid. prof. dr. Ioan Ica jr. a vorbit despre volumele “Bucuria de a trai viata in Hristos”, “Sfantul Ierarh Andrei Saguna, <<pastorul cel bun>> al Ardealului” si “Plinitu-s-a, Hristoase, taina randuielii Tale”, in care sunt adunate predicile si cuvantarile din anii de arhierie ai IPS Laurentiu, studii despre marele si sfantul ierarh Andrei Saguna si studii de Teologie Liturgica. “Aceste trei volume sunt darul nostru luat din darurile pe care ni le faceti prin slujirea din scaunul de Mitropolit al Ardealului”, a subliniat arhid. prof. dr. Ioan Ica jr.

La final, IPS Mitropolit Laurentiu a multumit tuturor celor prezenti si a subliniat chemarea inalta de a fi arhipastorul credinciosilor din Ardeal si dascal de teologie la prestigioasa facultate de teologie din Sibiu.

“Bucuria acestui moment vine din realizarile noastre, care nu se datoreaza noua, ci lui Dumnezeu, in primul rand, si apoi al colaborarii cu dumneavoastra. Suntem constienti de mare raspundere asumata prin venirea la Sibiu. Impreuna vrem sa realizam ceea ce se cuvine in Biserica noastra, in aceasta facultate si in eparhia noastra. Avem dorinta de a lasa ceva in urma pentru a se putea marca numele nostru in cartea vietii“, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Cei prezenti i-au daruit Parintelui Mitropolit flori, l-au felicitat si s-au rugat pentru sanatatea si indelunga pastorire a ierarhului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Octombrie 2012

Vizualizari: 338

Voteaza:

IPS Laurentiu a implinit 65 de ani 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

ips laurentiu streza

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE