IPS Mitropolit Serafim, in vizita pastorala si ecumenica la Feldkirch

Inalt Preasfintitul Serafim, Mitropolitul ortodox roman al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, va reprezenta Biserica Ortodoxa Romana la Simpozionul 'Dies Orientalis. Orthodoxie - Das unbekannte Christentum', organizat de Comisia Ecumenica a Episcopiei Catolice din landul Vorarlberg, cu sediul la Feldkirch, informeaza „Ziarul Lumina”. In cadrul acestui simpozion, IPS Mitropolit Serafim va sustine referatul cu titlul 'Ortodoxia intre Traditie si modernitate'. La acest simpozion vor mai sustine referate presedintele Asociatiei 'Pro Oriente' cu sediul la Viena, dr. Hans Marte, parintele Gottfried Glassner, presedintele Asociatiei 'Andreas-Petrus Werk' din Austria, si alte personalitati.

Participarea la simpozionul ecumenic se inscrie in seria de evenimente prilejuite de vizita pastorala si ecumenica pe care IPS Serafim o va efectua, in perioada 20-21 noiembrie, in vestul Austriei, in landul Vorarlberg.

'Duminica, 21 noiembrie, cand Biserica noastra praznuieste Intrarea Maicii Domnului in Biserica, IPS Mitropolit Serafim va savarsi Sfanta Liturghie la Feldkirch, in mijlocul romanilor din Parohia 'Nasterea Domnului' din landul Vorarlberg. Raspunsurile la Sfanta Liturghie vor fi date de Corul Sfantul Ioan Gura de Aur (Vorarlberger Johannes Chrisostomos Chor) din landul Vorarlberg. Aceasta va fi a doua vizita pastorala a IPS Mitropolit Serafim in mijlocul romanilor din Feldkirch', a declarat parintele paroh Alexandru Nan. Parohia ortodoxa romana 'Nasterea Domnului' din landul Vorarlberg, cu sediul la Feldkirch, a fost infiintata in anul 2007, pentru a raspunde necesitatilor pastoral-misionare din vestul Austriei. Parohia este pastorita, inca de la inceputurile ei, de pr. paroh Alexandru Nan.
 

Sursa: basilica.ro

.

17 Noiembrie 2010

Vizualizari: 268

Voteaza:

IPS Mitropolit Serafim, in vizita pastorala si ecumenica la Feldkirch 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE