ITO 2023 la Timisoara

Vineri debutează la Timișoara a 7-a ediție a Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox (ITO), care se desfășoară între 31 august și 3 septembrie 2023. În capitala Banatului au venit aproximativ 3.500 de tineri din țară și străinătate, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, la care se adaugă încă 1.500-2.000 de tineri din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. Programul manifestării se regăsește pe ito2023timisoara.ro.

Vineri, între orele 12:00 și 17:00, au loc primirea și cazarea participanților, aceștia reunindu-se de la ora 18:00 în Parcul Rozelor din Timișoara, unde va fi deschiderea oficială ITO 2023.

Vineri, 1 septembrie, după rugăciunea de dimineață de la ora 8:30 și micul dejun, tinerii vor merge la Sala Olimpia din oraș, unde în intervalul orar 10:00-12:30 vor participa la prima conferință din seria dedicată acestui eveniment, intitulată „Voi sunteți prietenii mei!”, susținută de părintele prof. dr. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Tot în această zi, intervalul 14:00-15:30 este dedicat vizitării centrului orașului, în Sala Olimpia desfășurându-se paralel prelegeri. După cină, de la ora 22:00, vor fi săvârșite slujba Privegherii și Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană.

În cea de-a treia zi, 2 septembrie, după rugăciunea de dimineață și micul dejun, va avea loc tot în Sala Olimpia, de la 10:30, o conferință despre traficul de ființe umane și droguri, susținută de conf. dr. Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă - Toxicologie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

De la ora 14:00, se va desfășura „Procesiunea prieteniei”, pe traseul Bulevardul Eroilor de la Tisa - Catedrala Mitropolitană. De la ora 17:00, tinerii vor participa la slujba Vecerniei, care va fi săvârșită în mai multe parohii din oraș.

În ultima zi a manifestării de anvergură internațională și caracter panortodox, 3 septembrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, urmată, de la ora 12:00, de festivitatea de încheiere.

Cei care vor veni în Timișoara și vor confe­renția în aceste zile sunt: academicianul Ioan-Aurel Pop - „Poporul român, depozitar al Occidentului latin și Orientului bizantin”; dr. Petre Guran - „Intimitate și străvedere în dumnezeiasca Liturghie”; părintele prof. dr. Bogdan Tătaru-Cazaban - „Prietenia în primele secole creștine”; părintele. prof. dr. Stelian Tofană - „Ce înseamnă a fi «prieten» cu Dumnezeu?”; conf. dr. Adrian Lemeni - „Bucuria și libertatea vieții trăite în credință”, se arată pe site-ul ito2023timisoara.ro.

Diac. Andrei Butu

Sursa: ziarullumina.ro

31 August 2023

Vizualizari: 879

Voteaza:

ITO 2023 la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE