Lansare proiect Manastirea Poarta Alba

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sustine miercuri, 23 mai, de la ora 10.00, o conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului construirii Manastirii de la Poarta Alba. Manastirea va fi inchinata memoriei martirilor, detinuti politici, morti la construirea Canalului Dunare - Marea Neagra, mai ales in perioada 1949 – 1953.

Din arhivele pastrate, reiese ca la construirea Canalului, in perioada celor patru ani au muncit peste 30.000 de detinuti politici, iar in mod oficial au fost inregistrate peste 2.

000 de decese din randul acestor detinuti obigati sa munceasca aici. Desigur, numarul celor disparuti in aceasta perioada este cu mult mai mare.

Poarta Alba a fost principala colonie a detinutilor dintre cele 14 care erau pe tot traseul canalului. In mod constant, aici erau circa 12.000 de detinuti care munceau in conditii inumane.

Conferinta de presa va fi sustinuta la Palatul Arhiepiscopiei Tomisului de IPS Teodosie si de dl. Paul Andreescu, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania – Filiala Constanta. Cu acest prilej vor fi prezentate si primele imagini ale machetei viitoarei manastiri.

Biroul de Comunicare

 

.
Pe aceeaşi temă

22 Mai 2012

Vizualizari: 453

Voteaza:

Lansare proiect Manastirea Poarta Alba 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Adi MoneaPostat la 2012-05-23 09:07

    Salut si apreciez din suflet demersul acestui proiect,care sunt convins ca va fi indeplinit,pt ca e voia si lucrarea lui Dzeu.Acolo la Poarta Alba e un loc sfant,iar multa lume nu stie acest lucru.Pot sa afirm acest lucru cu tarie pt ca mie personal m i s a intamplat o minune atunci cand am mers pe canal si la ruina coloniei preotilor detinuti,si m am rugat atunci cand credeam ca totul e pierdut....Acolo am incropit un mic altar unde m am rugat la toti cei ce au patimit si s au jertfit pt Hristos (pr.Ilie Lacatusu,pr.Arsenie Papacioc,sf Valeriu Gafencu etc)si s a intamplat minunea.Am simtit ca traim niste vremuri in care neputintele, necredinta si spurcaciunile din sufletele noastre moarte duhovniceste,ne injuga fiinta atat de mult incat rugaciunile noastre superficiale si nepotrivite catre Dzeu nu mai ajung la EL,fiind nevoie mare de mijlocitori sfinti ca acestia pt a le duce catre cer.Dzeu sa ne miluiasca si sa ne curateasca!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE