Lansarea cartii "Exercitii spirituale si filosofie antica"

Cu bucurie vă invităm la lansarea de carte „Exerciții spirituale și filosofie antică” de Pierre Hadot avându-l ca invitat special pe Ieromonahul Agapie Corbul și invitați pe Conf. dr. Pr. Constantin Jinga și Conf. dr.

Claudiu Mesaroș. Evenimentul va avea loc în data de 29.10.2015 de la ora 17 în A03 a Universității de Vest. Volumul reprezintă traducerea în limba română a uneia din contribuțiile filosofului francez Pierre Hadot, care propune dezvoltarea într-o direcție fără precedent a filosofiei privită ca mod de viață: viața filosofică înseamnă un set de activități practice și mentale, exersate prin antrenament continuu, menite a aplica preceptele în realitatea de zi cu zi. Părintele Ieromonah Agapie Corbu semnează o postfață-surpriză: un dialog inedit cu un pustnic din Muntele Athos despre rolul filosofiei lui Pierre Hadot în practica ortodoxă și în viața filocalică. Părintele conferențiar dr. Constantin Jinga este traducătorul cărții iar domnul Conf.dr. Claudiu Mesaroș însoțește volumul cu un text introductiv la filosofia lui Pierree Hadot.
Conferința este organizată de Departamentul de Teologie Ortodoxă și Departamentul de Filosofie și Științe ale Comunicării ale Universității de Vest împreună cu Asociația Prologos și A.S.C.O.R. Timișoara.

.

27 Octombrie 2015

Vizualizari: 555

Voteaza:

Lansarea cartii "Exercitii spirituale si filosofie antica" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE