Scriitorul si fostul detinut politic Dan Lucinescu lanseaza joi, 24 septembrie 2009, ora 18:15, cea de-a doua editie a cartii „Voievodul” la Uniunea Scriitorilor din Romania (Calea Victoriei nr. 115). La lansare vor fi prezenti criticul de teatru si film Rodica Smaranda Vulcanescu si profesorul Gheorghe Buzatu.
Domnul Lucinescu surpinde in cartea „Voievodul” aspecte importante din viata lui Mihai Viteazul: pe campul de lupta, alaturi de familie si prieteni, in marile cancelarii europene, in glorie, dar si tragicul lui sfarsit. Fara indoiala ca geniul de conducator si de luptator a intruchipat pentru generatiile ce i-au urmat simbolul luptei pentru independenta si unitate, iar programul politic si militar al lui Mihai Viteazul a avut un rol covarsitor in transformarea constiintei unitatii de neam si de limba a poporului roman intr-o idee militanta si activa.
Organizatorul evenimentului, Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca s-a nascut din dorinta de a intretine vie speranta unei altfel de vieti pentru noua generatie. Printre obiectivele propuse se numara promovarea valorilor romanesti si a spiritualitatii crestine, cunoasterea si promovarea elitelor nationale, a valorilor intelectuale si artistice ale tinerilor supradotati.
Lansarea de joi vine in completarea evenimentului din 8 iulie, cand domnul Dan Lucinescu si-a prezentat cartea „Stefan cel Mare si Sfant”, de asemenea dedicata unei mari personalitati a istoriei noastre.
Dumitru Dan Lucinescu s-a nascut la 21 mai 1927 in Botosani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 si condamnat la 15 ani munca silnica pentru activitate anticomunista. A fost inchis la Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla, Vacaresti si Aiud, fiind coleg de celula cu Parintele Iustin Parvu. A trecut prin „reeducarea” de la Pitesti, in cadrul careia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din aceasta experienta este impartasita in documentarul „Lupta si jerta lui Dan Lucinescu”. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si Suedia, este autorul a numeroase carti pe teme istorice, filosofice si autobiografice, dintre care amintim Ciclul VITRALII, „Depasirea conditiei umane”, „Destine”, „Aspiratii” si „Parintele Arsenie Boca - un Sfant al zilelor noastre”.
Pentru mai multe informatii:
Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca
Persoana de contact: Irina Adriana Cosoveanu, telefon si fax: 021.223.24.96, 0724 029 150;
birou@fundatiaarsenieboca.ro,
www.fundatiaarsenieboca.ro.
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.