Liturghie arhiereasca la Biserica Sfantul Antonie cel Mare-Titan

Biserica „Sfântul Antonie cel Mare”-Titan, din cartierul bucureştean Titan (strada Jean Steriadi nr. 19A, sector 3), isi serbeaza pe 23 noiembrie unul din cele trei hramuri. Sfânta Liturghie va fi oficiată de PS Parinte Episcop Vicar Timotei Prahoveanul.

Cuviosul Antonie a trăit în vremea domnitorului Matei Basarab și a Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu. Urmând sfatul duhovnicului său, starețul de la Schitul Iezeru-Vâlcea a renunțat la plecarea în Sfântul Munte Athos și a îmbrățișat viața monahală în acest schit izolat.

În anul 1690, luând binecuvântare, Sfântul Antonie s-a retras în pădurea de lângă schit, unde a săpat în piatră o peșteră, pe post de chilie și paraclis. În anul 1700, Schitul Iezeru era în parte ruinat, iar biserica de piatră se afla în paragină. Prin urmare, între anii 1700 şi 1705, Episcopul Ilarion al Râmnicului, împreună cu o parte din credincioşii satului Cheia, la îndemnul pustnicului Antonie, a refăcut biserica de piatră şi chiliile. Sfântul Antonie de la Iezer s-a nevoit în sihăstrie vreme de 28 de ani și a trecut la cele veșnice la vârsta de 92 de ani, înainte de anul 1714.
 

.
Pe aceeaşi temă

22 Noiembrie 2017

Vizualizari: 558

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Biserica Sfantul Antonie cel Mare-Titan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE