Liturghie arhiereasca la Centrul de plasament din Beclean

Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, a oficiat, in duminica Sfantului Grigorie Palama, Sfanta Liturghie la Centrul pentru Protectia Copilului din Beclean. Alaturi de Preasfintia Sa a slujit, in capela cu hramul „Sfantul Stelian”, un sobor de preoti si diaconi, din care a facut parte protopopul de Beclean, pr. Doru Zinveliu.

Dupa citirea evangheliei de astazi care ilustreaza vindecarea slabanogului din Capernaum, Preasfintitul Vasile a adresat celor prezenti un cuvant duhovnicesc in care a vorbit despre suferinta ca modalitate de apropiere de Dumnezeu prin schimbarea vietii. La finalul cuvantului Ierarhul i-a indemnat pe copiii din centru sa-i asculte pe indrumatorii lor pentru a spori in ei pacea si bucuria prezentei lui Hristos: „Pe masura in care ne straduim sa ascultam de educatorii nostri, profesorii nostri, de cei care ne invata si ne lumineaza mintea, pe masura in care ne straduim sa ascultam de indrumarile, de rugaciunile parintelui care slujeste aici, in acest asezamant si a parintilor din sfintele noastre biserici, viata noastra se orienteaza spre lumina, spre adevar. Sporim in noi pacea si bucuria prezentei lui Hristos si avand sufletul curat viata noastra devine folositoare, vrednica de trait pentru noi, dar si de folos pentru semenii nostri”.

Locasul de cult din incinta Centrului pentru protectia copilului din Beclean a fost construit in anul 1999, la initiativa Pr. Doru Zinveliu si a directiunii centrului. Capela a fost sfintita in primavara acelui an, de PS Episcop Vasile Somesanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Potrivit parintelui Alin Pop, preot misionar al Centrului pentru Protectia Copilului din Beclean, s-a dorit ca acesti copii, care nu traiesc alaturi de familiile lor, sa aiba un loc de rugaciune unde sa-si gaseasca liniştea sufleteasca si sa fie educati in spiritul virtutilor crestine.

In Centrul de plasament din Beclean sunt institutionalizati aproximativ 100 de copii, care primesc pe langa ingrijire si educatie si asistenta sociala, psihologica si religioasa pentru integrarea lor in societate.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: adiorenasterea.ro

.

17 Martie 2014

Vizualizari: 175

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Centrul de plasament din Beclean 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE