Liturghie arhiereasca la Lisa, judetul Brasov

Credinciosii Parohiei Lisa, Protopopiatul Fagaras 2, judetul Brasov, au avut parte de momente de inaltare duhovniceasca in Duminica dinaintea Postului Mare, pentru ca Sfanta Liturghie din aceasta zi de lasat de sec a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a venit din nou in comunitatea unde a pastorit ca preot paroh in urma cu peste 30 de ani pentru a-i binecuvanta pe credinciosi inainte de intrarea in Postul Mare.

Sfanta Liturghie a fost oficiata in Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din localitate, un lacas de cult reprezentativ pentru Tara Fagarasului.

In soborul de preoti, alaturi de preotul paroh Sergiu Dudan, s-au aflat protopopul de Fagaras 2, Ion Tarcuta si parohul de la Toarcla, Florin Gheorghiu. Raspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi de la Catedrala mitropolitana din Sibiu, pentru ca slujba religioasa din aceasta duminica sa fie una deosebita pentru credinciosii din Lisa.
La sfarsitul Sfintei Liturghii, preotul Florin Gheorghiu a fost hirotesit duhovnic pentru a implini lucrarea pastorala in parohia incredintata de curand. Preotul paroh de la Lisa, Sergiu Dudan, a fost hirotesit sachelar, ca semn de apreciere a lucrarii pastoral-misionare din parohie si ca o incurajare pentru intensificarea activitatilor parohiale in viitorul apropiat.

In cuvantul de invatatura de la final, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit credinciosilor despre popasurile duhovnicesti din perioada Triodului. Apoi, ierarhul a prezentat intelesurile duhovnicesti ale Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai sau a Iertarii, ultimul popas dinaintea Postului Mare.

Ca semn de multumire pentru venirea in Parohia Lisa, preotul Sergiu Dudan i-a oferit ierarhului o icoana a Maicii Domnului, simbol al recunostintei parohiei fagarasene fata de Mitropolitul Ardealului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

03 Martie 2014

Vizualizari: 183

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Lisa, judetul Brasov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE