Liturghie arhiereasca in Parohia Amarastii de Jos I

Cateva sute de credinciosi au poposit la Biserica „Sfintii Voievozi” din Parohia Amarastii de Jos I, Protoieria Craiova Sud, judetul Dolj, pentru a lua parte la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, savarsita de IPS Parinte Irineu, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi. In cuvantul de invatatura rostit la finele slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a talcuit cele doua texte evanghelice, randuite spre citire in Duminica a IV-a din Postul Pastilor, despre „Vindecarea copilului lunatic“ si despre cele noua „Fericiri“.

In cadrul slujbei, IPS Parinte Irineu a hirotonit intru diacon pe tanarul teolog Safta Dan, pe seama parohiei Covrigi, din Protoieria Targu Jiu Sud, judetul Gorj. Prezenti la Sfanta Biserica, elevii de la scolile din localitate, insotiti de profesorul de Religie, au prezentat IPS Parinte Mitropolit un program de poezie religioasa.

Parohia Amarastii de Jos I dispune de doua lacasuri de inchinare, ambele inchinate Sfintilor Voievozi. Biserica noua, in care se savarsesc sfintele slujbe, a fost ridicata in perioada 1913-1922, fiind restaurata intre anii 1997-1991. Al doilea lacas de rugaciune, inscris pe lista monumentelor istorice, a fost ridicat in secolul XVII pe ruinele unei biserici din secolul XV.

diac. Ionita Apostolache
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

01 Aprilie 2014

Vizualizari: 627

Voteaza:

Liturghie arhiereasca in Parohia Amarastii de Jos I 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE