Liturghie Arhiereasca in parohia Gorganu de Sus

Biserica satului cu hramul Adormirea Maicii Domnului a implinit o suta de ani de existenta fiind sfintita in anul 1911. Cu aceasta ocazie Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic, impreuna cu un important sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie arhiereasca. La eveniment au participat reprezentanti ai Primariei Calinesti si fii satului veniti in localitatea natala din toate zonele tarii.

In cuvantul de invatatura Chiriarhul Eparhiei Argesului si Muscelului a felicitat pe toti enoriasii parohiei pentru grija deosebita aratata fata de Sfanta Biserica, acordand in final parintelului paroh Vilnoiu Catalin titlul de iconom stavrofor pentru activitatea pastorala si administrativ-gospodareasca desfasurata in perioada 2001-2011.

De asemenea, Inaltpreasfintia sa a daruit un volum din Istoria Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, domnului Nicolae Gavrilescu, primarul comunei Calinesti si domnului Nicolae Mecu, prof.

univ in cadrul Institutului de Istorie si Teorie Literara "George Calinescu” si fiu al parohiei Gorganu de Sus.

In cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot Stanoiu Mihai pe seama parohiei Apa Sarata din protopopiatul Campulung Muscel.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii cei prezenti la eveniment au participat la o agapa crestina organizata de parohie, fiecare avand posibilitatea sa rememoreze cele mai importante momente din istoria comunitatii si sa revada pe cei dragi plecati pe diferite meleaguri ale tarii.

In urma cu o suta de ani biserica din localitatea Gorganu de Sus a fost ridicata de familia boierului Matache Ionescu, care a format un comitet de actiune alcatuit din zece consilieri.

Acestia se regasesc astazi in pictura realizata la intrarea in biserica in partea de nord.

Slujba de sfintire a fost oficiata in anul 1911 de episcopul Evghenie Humulescu Pitesteanul. Din acel moment si pana in prezent au slujit in acest sfant locas noua preoti.

Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

22 August 2011

Vizualizari: 434

Voteaza:

Liturghie Arhiereasca in parohia Gorganu de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE