Liturghie arhiereasca la Scorei

În Duminica a XII-a după Rusalii, comunitatea de credincioşi din localitatea Scorei, judeţul Sibiu, a trăit clipe de mare bucurie duhovnicească. Sătenii au avut posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Credincioşii din localitatea sibiană au venit în număr mare la Biserica “Sfânta Cuvioasă Parascheva” pentru a primi binecuvântarea arhierească, pentru a se împărtăşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos şi pentru a se închina la capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, păstrat într-o raclă şi adus de la Catedrala mitropolitană din Sibiu. În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Avrig, Vasile Gafton, parohul Andrei Todârcea şi alţi preoţi de la parohiile apropiate. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, condus de drd. Adrian Dobreanu.

Vizita arhierească a fost un bun prilej de a binecuvânta şi lucrările de restaurare şi de înfrumuseţare efectuate în ultimii ani la biserica menţionată. Ierarhul a stropit cu apă sfinţită catapeteasma şi întreaga biserică şi i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în susţinerea acestor lucrări.

Calea desăvârşirii
În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. Pilda tânărului bogat ne arată că desăvârşirea duhovnicească, a subliniat ierarhul, poate fi atinsă printr-o cale diferită de permanent urcuş spre Mântuitorul Iisus Hristos, o cale pe care doar unii dintre oameni o aleg.

La final, părintele paroh Andrei Todârcea i-a mulţumit ierarhului pentru vizita pastorală şi i-a oferit ca semn de apreciere şi de recunoştinţă o icoană a Maicii Domnului. Credincioşii au primit din partea ierarhului iconiţe ale Sfântului Andrei Şaguna şi au fost bineucuvântaţi de Părintele Mitropolit.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

26 August 2015

Vizualizari: 110

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Scorei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE