Liturghie arhiereasca si sfintirea capelei parohiale la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Sute de credinciosi craioveni au participat la slujba Sfntei Liturghii, oficiata de Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei la Biserica Postelnicu Fir din Craiova, in cea de a VI-a Duminica de dupa Sfintele Pasti, a "vindecarii orbului din nastere”. Cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a savarsit si slujba de sfintire a picturii din Capela parohiala cu hramurile "Adormirea Maicii Domnului” si "Sfintii Arhangheli Mihail si Gaviil”.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, IPS Parinte a talcuit minunea vindecarii orbului din nastere, relatata de Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan (IX, 1-38). La finalul slujbei, Mitropolitul Olteniei a vorbit celor prezenti despre importanta actului de sfintire a lacasului de cult. "«Aceasta casa Tatal a zidit-o, Fiul a intarit-o si Duhul Sfant a sfintit-o», o rugaciune pe care noi o citim ori de cate ori se sfinteste vreo biserica. Rugaciunea aceasta o intalnim atat in Vechiul, cat si in Noul Testament. In Legea Veche, ea isi are radacina si continutul in zidirea templului din Ierusalim, inceput de David si finalizat de Solomon. Acest templu avea menirea sa reuneasca poporul ales cu Dumnezeu. Pana la venirea Mantuitorului Hristos in lume, aceasta legatura a fost posibila pentru ca Dumnezeu nu l-a parasit niciodata pe om dupa ce protoparintele Adam a cazut in pacat si a continuat, in multe feluri si in multe chipuri, sa se descopere in mijlocul poporului Sau.

Dupa intruparea Fiului Sau, Dumnezeu s-a salasluit in sufletele noastre pentru ca El S-a intrupat si s-a facut Om. Astfel, firea omeneasca se uneste cu cea dumnezeiasca si alcatuiesc impreuna o persoana, Persoana Mantuitorului nostru Iisus Hristos. El se face asadar Parinte al nostru, iar noi, fii Sai, il numim cu adevarat Tata. Prin urmare, de la venirea Domnului in lume nu mai suntem straini casei Sale si apropiati ai Sai, ci suntem in El si El este in noi. Asadar, putem spune cu adevarat ca plina este de slava casa aceasta, caci Duhul Sfant se pogoara peste Sfanta Biserica si ce bucurie poate sa fie mai mare decat aceasta, cand Dumnezeu se arata in poporul Sau, sfinteste cele ale Sale si cu adevarat Biserica devine casa a Tatalui Ceresc, asa cum ne spune Domnul nostru Iisus Hristos: «Casa Tatalui Meu, casa de rugaciune se va chema»”, a spus IPS Parinte.

Sursa: mitropolia-olteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Iunie 2013

Vizualizari: 331

Voteaza:

Liturghie arhiereasca si sfintirea capelei parohiale la Biserica Postelnicu Fir din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE