Locasuri de cult din Episcopia Covasnei si Harghitei, in lucrari de constructie si restaurare

Episcopia Covasnei si Harghitei construieste si restaureaza mai multe biserici. In momentul de fata mai multe lacasuri de cult sunt in faze avansate de constructie sau de pictare, printre care biserica mare a Manastirii "Sita Buzaului” si paraclisul Manastirii "Valea Mare”. De asemenea, la sfarsitul anului trecut, in localitatea Crasna, judetul Covasna, s-a ridicat o biserica intr-o singura zi. Acest lacas de cult deserveste circa 70 de familii din cea mai indepartata parohie a Episcopiei. Ierarhul locului se va afla in mijlocul credinciosilor din localitatea Crasna la slujba Vecerniei oficiata duminica, 19 aprilie 2009, in prima zi a Sfintelor Pasti.

O alta biserica monument istoric aflata in plin proces de restaurare este Biserica din Sacel, judetul Harghita, care dateaza din anul 1774.

Anul acesta, cu prilejul implinirii a 70 de ani de la trecerea la Domnul a Patriarhului Miron Cristea, manastirea ctitorita la Toplita, in orasul sau natal, este acoperita cu tabla de cupru. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate pana la sarbatoarea Sfantului Mare Prooroc Ilie, ocrotitorul acestui asezamant monahal.

In aceasta perioada, este in curs de finalizare si Centrul social-pastoral de langa Catedrala Episcopala din Miercurea Ciuc.

Sursa: TRINITAS TV

04 Aprilie 2009

Vizualizari: 305

Voteaza:

Locasuri de cult din Episcopia Covasnei si Harghitei, in lucrari de constructie si restaurare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE