Luni vor incepe taberele pentru copiii din proiectul 'Alege Scoala'

Luni, 19 iunie, in Eparhia Severinului si Strehaiei vor incepe taberele de vara pentru copiii din cadrul proiectului "Alege Scoala", care are drept scop prevenirea si combaterea fenomenului de abandon scolar, precum si rezolvarea cazurilor de delincventa juvenila, prin organizarea la nivel parohial a programului de catehizare „Scoala de duminica“.

Peste 18.000 de copii din toata tara, atat din mediul rural, cat si urban, inclusiv de etnie roma, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, beneficiaza de sprijin pentru a nu abandona scoala. In afara de participarea la „Scoala de duminica“, copiii participa concursuri si tabere de creatie cu caracter educativ si catehetic, ei fiind selectati dupa criterii bine stabilite.

Proiectul „Alege Scoala” presupune sesiuni de informare si formare a preotilor, organizarea taberelor de creatie si un concurs national cu o tematica aleasa in prealabil.La nivelul fiecarei parohii, vor fi inclusi in proiect 9 copii, dintre care 3 vor merge in tabere organizate in fiecare vara a anilor 2011 - 2013.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

16 Iunie 2011

Vizualizari: 343

Voteaza:

Luni vor incepe taberele pentru copiii din proiectul 'Alege Scoala' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE