Manastirea Decani, tinta unor manifestatii ale extremistilor albanezi

Manastirea Decani, monument istoric parte a patrimoniului UNESCO, este in aceste zile tinta unor manifestatii organizate de oficialii municipalitatii Decani si a grupurilor de extremisti albanezi care vor sa patrunda in incinta asezamantului monahal pentru a protesta. Ca masura de siguranta, politia a blocat caile de acces spre manastire.

Egumenul Manastirii Decani, Arhimandritul Sava Janjic, a fost nevoit sa retrictioneze accesul in manastire tuturor vizitatorilor, lucru petrecut pentru prima data in ultimii 13 ani.

De mai multe zile, Manastierea Decani este subiectul manifestatiilor care se desfasoara in orasul vecin. Actiunile sunt sprijinite prin intermediul unor campanii ale mediei albaneze. Protestatarii neaga drepturile funciare ale acestui asezamant monahal desi acestea au fost recunoscute in justie. Acestia scandeaza mesaje care instiga la ura etnica si religioasa, potrivit carora manastrirea Decani nu este sarba, ci albaneza, monahii sarbi ar fi ocupat cu forta manastirea, in pofida faptului ca in timpul razboiului, Manastirea Decani a oferit sprijin refugiatilor albanezi si a facut apel la respectarea dreptului la pace al tuturor locuitorilor din acestea regiune.

.
Pe aceeaşi temă

12 Februarie 2013

Vizualizari: 200

Voteaza:

Manastirea Decani, tinta unor manifestatii ale extremistilor albanezi 1.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE