Manastirea Esanca a implinit in ziua hramului un an de la infiintare

Manastirea Esanca din judetul Botosani, inchinata Sfantului Serafim de Sarov, pomenit pe 2 ianuarie de Biserica Ortodoxa, a implinit un an de la infiintare. Numerosi pelerini au venit sa se inchine raclei ce adaposteste o particica din moastele Sfantului Serafim de Sarov si fragmente din moastele mai multor sfinti ai Bisericii noastre. Sarbatoarea de la Esanca a inceput cu savarsirea Sfintei Liturghii de catre PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Dupa citirea Sfintei Evanghelii, PS Calinic Botosaneanul a rostit un cuvant de invatatura in care a subliniat marile daruri impartasite noua de Dumnezeu prin Sfantul Serafim de Sarov, Apostolul Bucuriei, cat si de propovaduitorul caintei si al iertarii, Sfantul Ioan Botezatorul. „Lucrarea si predica Sfantului Ioan Botezatorul sunt considerate ca fiind inceput al Evangheliei lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

(.) Sfintii Parinti ne indeamna sa luam din viata lor exemplul milosteniei, sa ne deprindem cu postul si cu nevointele duhovnicesti, fugind de slava desarta si cautand slava cea dumnezeiasca. Astfel vom putea nadajdui ca noi, cei ce astazi, purtam trup si suntem cuprinsi de neputinte, ne vom invrednici prin rugaciunile lor sfintitoare de mila lui Dumnezeu si de viata cea vesnica“, a spus PS Calinic Botosaneanul.

Un an de munca, rugaciune si daruri duhovnicesti

PS Calinic Botosaneanul, protos. Serafim Grigoras, slujitor la Catedrala mitropolitana din Iasi, cel care a sprijinit infiintarea asezarii monahale de la Esanca, si stareta manastirii, monahia Petronia Ilas, au primit sincere si calduroase felicitari din partea tuturor oaspetilor. In final, cu totii au fost invitati la trapeza manastirii din casa monahala inchinata Sfintei Lucia, la o agapa binecuvantata, ca semn al dragostei si fratietatii crestine, al bucuriei si bunavoirii ceresti.

Manastirea Esanca din judetul Botosani a implinit pe 2 ianuarie 2011 un an de rugaciune continua, de munca rodnica, fiecare zi aducand noi daruri duhovnicesti asupra acestui sfant lacas, prin nevointa incarcata de dragoste a micii obsti a manastirii si a vrednicilor de cinstire, ctitori de pretutindeni. Toate lucrarile s-au efectuat sub directa supraveghere a Preasfintitului Calinic Botosaneanul. „Piatra de temelie a bisericii de la Esanca a fost pusa in anul 1998 de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe vremea arhipastoririi ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, pentru a se construi biserica parohiei Esanca. Lucrarile au stagnat pentru o perioada, fiind reluate in anul 2005. S-a reusit construirea bisericii, a casei monahale, clopotnita si un paraclis de vara“, a declarat protos. Serafim Grigoras.

De la inceputul lui 2010, printr-o decizie a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, s-a infiintat manastirea Esanca. (Adriana Nazarciuc, Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

.

04 Ianuarie 2011

Vizualizari: 580

Voteaza:

Manastirea Esanca a implinit in ziua hramului un an de la infiintare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE