Manastirea Jiana isi serbeaza miercuri hramul

Miercuri, 27 mai, când Biserica Ortodoxă face prăznuirea Sfântului Mucenic Iuliu Veteranul, mănăstirea mehedințeană Jiana îmbracă straie de sărbătoare, serbându-și hramul. Așezământul monahal din Câmpia Blahniței va deveni în aceste zile o oază de pelerinaj și rugăciune pentru sutele de credincioși iubitori de prăznuire.În ajunul sărbătorii se va săvârși slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea sfântului ocrotitor. În ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de ieromonahi și preoți delegați din partea Centrului eparhial din Drobeta Turnu Severin. După ceremonia euharistică, cei prezenți se vor ruga în cadrul slujbei Parastasului pentru sufletele celor care au ctitorit această nouă vatră călugărească.

Părintele protosinghel Augustin Dragomir, starețul mănăstirii Jiana, face o aleasă poftire tuturor fiilor Eparhiei Severinului pentru a lua parte la slujbele închinate Sfântului Mucenic Iuliu Veteranul și a aduce, după cuviință, mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite.

Înfiinţarea mănăstirii Jiana s-a aprobat în şedinţa Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008. Mănăstirea a primit hramul ,,Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul”, organizându-se ca așezământ de călugări, sub jurisdicţia Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Biserica mănăstirii a fost ridicată într-un singur an (mai 2012-mai 2013) de către actualul stareț al mănăstirii, părintele protosinghel Augustin Dragomir. Lăcașul de închinare a fost târnosit pe 27 mai 2013 și a fost încredințat ocrotirii Sfântului Simeon Stâlpnicul, prăznuit la data de 1 septembrie.

Biserica şi corpul de chilii se află pe pământul familiei Pleniceanu care a donat cinci hectare de teren pentru noul aşezământ monahal, în memoria unicului fiu trecut prea devreme la cele veşnice.

Prin înfiinţarea acestei vetre monahale a fost construit un nou centru de spiritualitate şi de întărire a activităţii misionare în zona de câmpie a judeţului Mehedinţi.

Sursa: Catalin Cernatescu

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

27 Mai 2015

Vizualizari: 107

Voteaza:

Manastirea Jiana isi serbeaza miercuri hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE