Manastirea Piatra Craiului in sarbatoare

Manastirea de la Piatra Craiului si-a sarbatorit luni, 5 august, 2013 patronul spiritual, pe Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. Asezamantul monahal este singurul din Arhiepiscopia Clujului aflat sub ocrotirea Sfantului Cuvios Ioan Iacob de la Neamt, pomenit in Biserica Ortodoxa Romana pe data de 5 august.

Sarbatoarea hramului din acest an a fost marcata prin prezenta Mitropolitului Clujului, care a oficiat luni dimineata Sfanta Liturghie. De asemenea a fost adusa o copie a icoanei facatoare de minuni “Pantanassa” de la Manastirea Vatopedu, din Muntele Athos, donata de parintele Nicolae din Bucuresti. Icoana a ajuns in pelerinaj duminica la ora 17:30, cand a fost intampinata in curtea manastirii de calugarii asezamantului monahal, de preoti si credincioti. Mai apoi de la ora 18, IPS Parinte Andrei a oficiat slujba Privegherii, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Astazi, in ziua hramului, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului a savarsit de la ora 9:30, Sfanta Liturghie. Alaturi de Parintele Mitropolit a slujit un sobor de 40 de preoti si diaconi. Au fost prezenti la hramul Manastirii de la Piatra Craiului multime de credinciosi din zona Clujului, Albei si Salajului. In cadrul cuvantului de invatatura IPS Parinte Andrei a vorbit despre Sfantul Ioan Iacob ca model de sfintenie. La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a participat la o intalnire cu tinerii de la ASCOR, ce se afla in aceste zile in tabara studenteasca de vara la Piatra Craiului. Ierarhul le-a oferit tinerilor indemnuri si sfaturi duhovnicesti.

Manastirea “Sfantul Ioan Iacob Hozevitul” este situata pe raza localitatii Bucea, in dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumatatea distantei dintre Cluj si Oradea. Asezamantul monahal a fost infiintat in anul 1995, cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 August 2013

Vizualizari: 436

Voteaza:

Manastirea Piatra Craiului in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE